![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Natknąłem się na następujący problem. Czas pierwszego załadowania się strony to czasami 10-20sek, każdy następny request jest już w granicach przyzwoitości. Nie jest to na pewno wina cachu przeglądarki (strona niewielka, cache wyłączony, łącze 3Mb). Dla porównania umieściłem stronę na innym hostingu i tam działa bez zarzutu. Mniej więcej co 3h jak próbuje załadować stronę to muszę swoje odczekać. Wewnętrzny timer w skrypcie oraz logi nie wykazują jakichś nadzwyczajnych odchyleń od średniej 0.4sek. Serwis oparty jest na zend frameworku. Jeśli ktoś miał podobny problem i zna jego przyczynę lub rozwiązanie to będę wdzięczny za jakiekolwiek informację. Czy może być to związane z DNSem gdzie wykupiona jest domena? Dla porównania podam linki tutaj działa wolna - server alte - http://www.tekaprojekt.pl tutaj przyzwoicie - server vipserv - http://teka.yum.pl -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mi się otwiera bez problemu, może to jakiś chwilowy problem serwera albo Twojego łącza.
-------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mi się otwiera bez problemu, może to jakiś chwilowy problem serwera albo Twojego łącza. to byłoby najlepsze rozwiązanie. Czy jeszcze ktoś próbował wejść na pierwszy z podanych adresów i również szybko otrzymał odpowiedź? //EDIT a na Linuxie działa bez problemów - no kurcze głupieję już ;( Ten post edytował mrok 27.05.2010, 22:13:41 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może system tworzy cache, a że jest ono ustawione na bardzo krótkie to często musi się tworzyć. Jakieś procesy serwera mogą blokować szybkie stworzenie się cache ztąd brak odp w logach
Ten post edytował zend 27.05.2010, 22:28:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 10 Dołączył: 23.08.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie bez problemu. Obie strony otwierają się z podobnym czasem poniżej sekundy (tak na oko
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie to samo , strony otwierają się normalnie pod firefoxem,opera itp.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Potwierdzam, u mnie ok.
Ale podejrzewam, że coś może być u Ciebie na trasie, po prostu. ![]() Drugi hosting jest w serwerowni Hetznera; zwykle tam chodzi wszystko gładko, może chodzi o wydajność routerów pracujących na tranzycie. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Faktycznie wszystko wskazuje na to, ze problem jest tylko z skończoną ilością komputerów. Aby obejść tego domniemanego cacha (nie mogę się doczekać na odpowiedź adminów z potwierdzeniem) zrobię w cronie automatyczne wywołanie strony co jakiś czas. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:05 |