![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mimo że pisze w dziale przedszkole, czytając odpowiedzi kolegi "weddice" nie wiem po co to robię, bo zapewne zostanę odesłany do żłobka, ale takowego nie znalazłem, a więc zmuszony jestem pisać tu. Dane z formularza ( zrobionego w CoffeeCup ) zapisują mi się bez problemu w bazie z polskimi znakami. System porównań dla połączenia MySQL mam ustawiony na utf8_polish_ci lub utf8_general_ci. Przy obu ustawieniach działa poprawnie, są polskie znaki. Problem pojawia się w pliku php który daje mi wynik rekordów wpisywanych do bazy widoczny w przeglądarce. Plik jest tworzony automatycznie przez program CoffeeCup Web Form Builder. To fragmenty kodu:
Jako laik, czytam to wszystkie, ja język chiński. Zmieniałem oczywiście utf-8 na utf8_polish_ci i lang en na lang pl Wrzucałam plik do Gżegżółki i nic. Jedyne zmiany jakie następują to ilość krzaczków, lub brak krzaczków a polskie litery zamieniają się w znaki zapytania. Co mogę jeszcze bez dużej wiedzy zrobić ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
po połaczeniu musisz dać kodowanie :
-------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:33 |