![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem z wyrażeniami regularnymi są to moje początki z wyrażeniami więc proszę o wyrozumiałość
chcę sobie zrobić emotikony na foryum napisanym przeze mnie napisałem sobie funkcję zamieniająca bezpośrednio taki znak
no i funkcja oczywiście wywala błąd (2 Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Compilation failed: unmatched parentheses at offset 1 in C:\Program Files\WebServ\httpd\sk\system\function.php on line 29 ) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz sobie co masz w tych zmiennych z bazy i z $text bo kod działa:
chociaż lepiej pewnie by było użyć str_replace -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w zmiennej $r['znak'] mam sobie
![]() $r['img'] mam jedynie sciezke galery/emotikon/smile.gif ale chyba wiem co jest nie tak skoro emot jest to ten nawias jest zapewne znakiem specjalnym wyrażeń ... i teraz jak z tym sobie poradzić ok poradziłem już sobie z tym używając jednak str_replace dzięki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:34 |