![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebuję formularz który wysyłałby mi dane na maila. Ustawiłem wszystko (przypuszczam że dobrze) Oto strona z formularzem: http://cyndragossa.herobo.com/form2mail.htm Po uzupełnieniu pól i kliknięciu submit, wyświetla się komunikat: Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/a8474792/public_html/form2mail.php on line 29 Jako że po kliknięciu w submit strona przechodzi na nastepny plik to oznacza to ze jest błąd w tym pliku w 29 lini czy jak? Tak wygląda plik który wyświetla błąd:
CO muszę zmienić w powyższym skrypcie aby działał i wysyłał mi na maila wypełniony formularz? Proszę o pomoc. Ten post edytował horn31 27.05.2010, 10:10:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mieszasz kod html z php. w 29 linii (jak zresztą wynika z komunikatu błędu) zamknij ?> i otwórz <?php w linii 33.
I ściągnij sobie jakiś edytor z kolorowaniem składni i wyswietlaniem bledów składniowych bo coś takiego świeci się na czerwono i widać od razu |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WItam,
Dzięki zordon za rozwiązanie tego problemu, powstawiałem php tam gdzie trzeba i jest ok. Mam inny problem: Wyskakuje mi: if (preg_match ("/".$_SERVER["SERVER_NAME"]."/i", $_SERVER["HTTP_REFERER"])) { $w4fMessage = " "; $w4fMessage = "".$w4fMessage.""; if (!$email) {$email = "server@site.com";} if (!mail($MailToAddress, $MailSubject, $w4fMessage, "From: $name <$email>\r\nReply-To: $name <$email>\r\nMessage-ID: <". md5(rand()."".time()) ."@". ereg_replace("www.cyndragossa.herobo.com","",$_SERVER["SERVER_NAME"]) .">\r\nMIME-Version: 1.0\r\nX-Priority: 3\r\nX-Mailer: PHP/" . phpversion()."\r\nX-MimeOLE: Produced By Web4Future Easiest Form2Mail v1.5\r\nBCc: $MailToCC\r\nContent-Type: text/html; charset=ISO-8859-2\r\nContent-Transfer-Encoding: 8bit\r\n")) { echo "Error sending e-mail!";} else { header("Location: ".$redirectURL); } } else { echo " ILLEGAL EXECUTION DETECTED! ";} Po edycji dzięki wskazówkom zordona plik wygląda:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie do końca o to chodziło, tu masz poprawny kod:
w linii 27 zaczynasz do zmiennej php przypisywać kod html w postaci tekstu, tyle ze w kodzie html masz cudzysłów, który 'kończy' zmienną i powoduje błąd składni php. Zainstaluj sobie dobry edytor! To Ci zaoszczędzi takich przygód w przyszłości |
|
|
![]()
|
|
Wszystko działa dzięki wielkie!
Napewno skorzystam z Twoich rad kolego. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 01:34 |