![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie dałem rady wygooglowac, to mam pytanie:
Mam listę rozwijaną: Wartości które się odwołują do skryptu ajax i OK ale oprócz listy rozwijanej chce obok stworzyć same linki tylko jak w a hrefie się odwołać do tych wartości value z tego selectu, no kurde wie wiem ;/ help |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Super Zmienia mi w selcie na Miasto, Miasto1 itd... Ale nie pobiera mi dane z:
Kod <script type="text/javascript"> var XMLHttpRequestObject = false; if(window.XMLHttpRequest){ XMLHttpRequestObject = new XMLHttpRequest(); } else if (window.ActiveXObject){ XMLHttpRequestObject = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); } function pobierzDane() { if(XMLHttpRequestObject){ var lista = document.getElementById('lista'); var tekstId = parseInt(lista[lista.selectedIndex].value); switch(tekstId){ case 1: XMLHttpRequestObject.open("GET", "lista3/dane1.html"); break; case 2: XMLHttpRequestObject.open("GET", "lista3/dane2.html"); break; case 3: XMLHttpRequestObject.open("GET", "lista3/dane3.html"); break; default: return; } XMLHttpRequestObject.onreadystatechange = function() { if(XMLHttpRequestObject.readyState == 4 && XMLHttpRequestObject.status == 200) { var div = document.getElementById("div1"); div.innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText; } } XMLHttpRequestObject.send(null); } } </script> Można temu jakoś zaradzić? bo się gryzie coś i nie ładuje zawartości z np. lista3/dane1.html Ten post edytował lukko 27.05.2010, 13:01:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 4 Dołączył: 15.09.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chciałbym się czepiać, ale lepiej byłoby Ci użyć ajaxa przez jQuery np.
szybciej, prosciej i zdecydowanie mniej kodu |
|
|
![]()
|
|
To w cale nie jest dużo, ale tak czy siak już trochę przy tym siedziałem no i z tym zonkiem się nie mogę uporać...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 4 Dołączył: 15.09.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
komplikujesz sobie zycie, w jquery wystarczy to:
+ biblioteka jquery na szybko pisane, POWINNO działać Ten post edytował Belze 27.05.2010, 14:37:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:02 |