![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Rok temu robiłem praktyki w firmie, potem kontynuowałem pół roku pracę, ale bez umowy. Szukam aktualnie ofert z php i nie wiem czy umieszczać to w CV. Właściwie takie opcje:
a) wpisać, że praktyki robiłem przez miesiąc (na to mam papier) i wypisać projekty w których brałem udział w ciągu całego pół roku ![]() c) wpisać, że praktyki miesiąc, a później współpraca z firmą? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
jak współpraca to powinieneś mieć papiery .
Napisz że jako freelancer pracowałeś . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szanowny panie soomal, kłania się przedstawiciel Urzędu Skarbowego, mamy Pańskie IP, jutro koło godziny 13 może pan liczyć na odwiedziny kogoś z urzędu
Z wyrazami szacunku K.Cz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Sry ze tak zapytam ten u gory chyba sobie jaja robi...?
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Szanowny panie soomal, kłania się przedstawiciel Urzędu Skarbowego, mamy Pańskie IP, jutro koło godziny 13 może pan liczyć na odwiedziny kogoś z urzędu Z wyrazami szacunku K.Cz. Szanowny panie zend, kłania się przedstawiciel ekipy forum.php.pl , mam Twoje IP, ale mnie nie obchodzi. Zaraz może Pan liczyć na zwiększenie licznika ostrzeżeń za nabijanie postów. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie prościej wpisać forma prawna nie uregulowana,...? Pracodawca to naprawdę nie US, myślę że naprawdę zdecydowana większość stawia raczej na to co potrafisz i czy poradzisz sobie na stanowisku, a nie czy przez pół roku zdobywając doświadczenia pracowałeś na czarno, czy nosiłeś się na czerwono.
Jest to na tyle krótki okres, że nikt tego nie będzie weryfikował, bo wyjdzie przy pierwszym sprawdzaniu kwalifikacji. No chyba że napiszesz że byłeś Szefem programistów, albo Dyrektorem IT ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz, że po odbyciu praktyk wykonywałeś zlecenia dla ww firmy i po kłopocie.
Między Bogiem a prawdą to i tak prawie nikt nie będzie pytał Cię o papierki niezależnie od tego co wpiszesz w swoim CV. Wpisywanie etatu może nie ma sensu bo to jest do sprawdzenia w świadectwie pracy, ale zlecenia itp. - tego (prawie) nikt nie sprawdza. I tak pewnie będziesz na okresie próbnym i jak za dużo ściemniałeś w CV to wylecisz - jak będziesz miał umiejętności, które są potrzebne to nikt nie będzie drążył tematu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 38 Dołączył: 24.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja bym się nie przejmował i podał normalnie nazwę firmy w której pracowałeś (jako freelance, współpraca, albo w ogóle bez niczego)
Prowadziłem rekrutację, w której ludzie naprawdę dziwne rzeczy wpisują w CV. Niestety szczególnie w branży PHP spora liczba pracodawców unika "normalnej" umowy o pracę (albo daje niby czwartą część etatu a reszta na czarno, albo umowa o dzieło/ zlecenie, albo wymaga założenia firmy, itp.), więc to "naturalne" zjawisko... Ps. Tylko bez zbytniego upiększania, bo ...ciekawostka : ) Anglia: wyrok 6 miesięcy dla kobiety za sfałszowane CV Ten post edytował Fantazyn 27.05.2010, 11:25:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpisuj, kto Ci to będzie sprawdzał, poza tym w większości przypadków liczą się umiejętności niż ilość miejsc, w których pracowałeś.
Pzdr. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: Pruszków/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpisuj, kto Ci to będzie sprawdzał, poza tym w większości przypadków liczą się umiejętności niż ilość miejsc, w których pracowałeś. Pzdr. I te w Polsce sa najczesciej przeliczane na ilosc miejsc gdzie sie pracowalo. -------------------- "Człowiek dążący do swego celu może być skuteczny tylko w przypadku, jeśli każdą minutę swego życia wykorzysta z maksymalną korzyścią dla osiągnięcia zaplanowanego celu. Jeśli stworzył dla siebie system kar i karze sam siebie za każdą zmarnowaną minutę. Człowiekowi w zupełności wystarczą 3-4 godziny snu, cały pozostały czas może być wykorzystany dla osiągnięcia upragnionego celu." -- Wiktor Suworow
Java devBlog KulturalnyChlebik |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 38 Dołączył: 24.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
[dotyczy umiejętności]
I te w Polsce sa najczesciej przeliczane na ilosc miejsc gdzie sie pracowalo. ... i tutaj jest dylemat... jak. np. postrzegać pracownika (jego CV), który np. w ciągu 2 lat pracował w 5 firmach? To dobrze świadczy o nim (że się rozwija), a może źle (czy warto powierzać mu duże projekty, skoro może odejść, a może nie wywiązał się z czegoś i pracodawca go zwolnił)? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
... i tutaj jest dylemat... jak. np. postrzegać pracownika (jego CV), który np. w ciągu 2 lat pracował w 5 firmach? To dobrze świadczy o nim (że się rozwija), a może źle (czy warto powierzać mu duże projekty, skoro może odejść, a może nie wywiązał się z czegoś i pracodawca go zwolnił)? Ja bym raczej patrzył negatywnie. Pierwszy powód to ten, który podałeś: nie warto inwestować w pracownika, który za pół roku może niespodziewanie odejść z firmy. Drugi powód: nie poznamy prawdziwej przyczyny częstej zmiany pracy (może poza świadectwami pracy). Gość często zmieniał prace bo chciał się rozwijać, czy może po prostu się nie sprawdzał? Dlatego ja osobiście stawiam na mniejszą liczbę miejsc pracy, ale o dłuższym czasie trwania pracy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:44 |