![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem z napisaniem skryptu w php otóż muszę wykonać skrypt, który dla podanych wielkości obliczy i wyświetli pole i obwód trójkąta prostokątnego( dane są długości przyprostokątnych ) i trzeba te dane przekazac do formularza-skrypta, chodzi mi o to żeby wpisać do formularza dane trójkąta jakoś i obliczyło mi pole.
Naprawdę jest to dobra strona i chciałbym, żeby mi ktoś pomógł ludzie macie serca ;/ Owszem robiłem formularz tylko, że teraz akurat mam wyświetlić pole i obwód jako sam formularz potrafię zrobić tylko problem jest z tym ze nie umiem zrobic tego zeby po nacisnieciu w tym formularzu obliczenia tego wyswietlil by mi sie wynik z tym mam problem prosze o pomoc naprawde... zbliza sie koniec roku a ja sie z tym glowie juz sporo czasu i nic mi to nie daje a mam szanse na dobra ocene pod koniec roku Prosze ! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro się tak długo głowisz to pokaż co zrobiłeś, chętnie pomożemy ale nie licz, że ktoś Ci tu z litości gotowca zrobi bo to o co prosisz to jest dosłownie kilka linijek skryptu i jeżeli sobie z tym nie dajesz rady to tylko i wyłącznie dlatego, że Ci się nie chce bo to nawet przy zerowej wiedzy jest do zrobienia w 2-3h . Zapracuj na tą dobrą ocenę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobrze, zaraz napisze to co zrobiłem i zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 1 Dołączył: 3.11.2008 Skąd: Kozienice - Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik index.html:
Plik licz.php:
Trochę chaotycznie to robiłem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz rację jest trochę chaotycznie.
-------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ach, przypominają mi się czasy kiedy to sam mozolnie usiłowałem stworzyć kalkulator w php
![]() Z resztą powinieneś sobie już poradzić ![]() @up Twój kod nie zadziała bo nie typujesz danych na int/float & zaraz polecą warningi bo korzystasz z pustych tablic $_POST ![]() Ten post edytował zend 26.05.2010, 19:39:06 |
|
|
![]()
|
|
Tzn ja to w inny sposob zrobilem ale to dopiero taki wstep a dalej nie wiem bo chodzi mi o to ze przy obliczeniu wyswietli mi sie strona ktora mi obliczy pole
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż plik pole.php
|
|
|
![]()
|
|
wlasnie nie wiem jak zrobic to pole.php tylko zrobilem wstep i teraz chcialbym gdy nacisne oblicz pokaze mi obliczone pole tylko wlasnie
|
|
|
![]()
|
|
i zmień formularz na <form action="pole.php" method="get"> Ten post edytował zend 26.05.2010, 19:51:57 |
|
|
![]()
|
|
hmm hmm cos nie chce mi sie wczytywac bo pierwszy plik formularz.php napisany
a potem drugi nazwany pole.php
i potem wpisuje w wyszukiwarce file:///C:/Documents%20and%20Settings/Mateusz/Pulpit/AAASASADFAFADFADFADFAF/formularz.php pokazuje mi sie ale gdy tylko liczby wpisuje nie pokazuje mi sie nic ;/ |
|
|
![]()
|
|
Moje przeoczenie
![]() Ten post edytował zend 26.05.2010, 20:08:27 |
|
|
![]()
|
|
zmienilem na a i b ale to samo mi sie wyswietla czyli nic po wpisaniu w rubryki naprzyklad Bok a:5 i Bok b:3 klikam oblicz i dalej nic. Co moglem przeoczyc ;/
wiesz jak mi wyszukiwarka czyta formularz to z tym drugim nie powinno byc problemu tylko nie chce jakos |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
dodałem to na początku, ale nic nie pokazuje tylko tabelke
|
|
|
![]()
|
|
Instalowałeś wogóle jakikolwiek serwer? Jak nie zainstaluj krasnala i włącz, potem przenieś pliki do jego katalogu publicznego
|
|
|
![]()
|
|
co może być źle tak bardzo chciałbym, żeby to było dobrze ;/
jak cos moje gg : 7012827 Dzieki wszystkim za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A masz jakikolwiek serwer z obsługą skryptów PHP?To on przerabia skrypt do html, który dopiero przeglądarka może odczytać.
Jak na razie widzę że masz zerowe pojęcie o tym co robisz. Sądzę, że dostałeś to na zadanie w szkole i chcesz zrobić po najmniejszej linii oporu, czyli gotowcem. To co pokazałeś tylko mnie w tym utwierdza. Zwłaszcza odpalanie skryptu w postaci pliku, a nie przez localhosta. Naucz się podstaw, zainstaluj jakikolwiek serwer i wróć dopiero wtedy. Teraz zamykam temat, bo choćby i dali Ci ludzie gotowca, to Ty nawet nie będziesz w stanie sprawdzić, czy on działa! -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:07 |