![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wszystkich
jestem nowym uczestnikiem i nie znam się ma PHP tak więc proszę was o pomoc i wyrozumiałość mój problem jest następujący kupiłem domenę www.limoserwis.com na tej stronie jest guzik zapytanie (czyli formularz wysyłający na maila dane kontaktowe) po wypełnieniu i wysłaniu pisze że wysłano, lecz niestety nie przychodzą na maila mail jest z domeną admin@limoserwis.com proszę więc o pomoc w rozwiązaniu tego problemu plik zapytanie.php ================================================================================ =============================================
plik mail.php ================================================================================ ================================================
================================================================================ =============================================== plik send.php ================================================================================ ==================================================
================================================================================ ==================================================== jeszcze raz proszę o pomoc
Powód edycji: [thek]: Prosze o używanie bbcode w przyszłości. Oby to było ostatni raz :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
send.php jako action formularza widzę... Gdzie więc coś w send.php robisz z formularzem? Może coś w potwierdzenie.php jest istotnego? Bo z tego co tutaj już dałeś wynika, że te dwa pliki ( send.php i zapytanie.php ) razem się kupy nie trzymają i tyle.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik potwierdzenie ================================================================================ =============
================================================================================ ====== |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obecnie formularz wysyłasz do pliku send.php
W pliku send.php, Linijka: Nigdzie nie przypisujesz wartości do $ToName, $imie_nazwisko, $email Chyba lepiej by było jakbyś ten formularz słał do pliku mail.php Tylko że tam z kolei pobierasz źle dane, bo powinieneś je pobierać przez zmienną $_POST, pozatym nazwy kluczy tablicy nie pasują do tych z formularza zapytanie.php Jeżeli natomiast chcesz ten formularz wysyłać do send.php. Musisz odpowiednio poprzypisywać zmienne. Np.
itd. Zauważyłem też takie niedoróbkę formularza:
wywal te białe znaki z name Ten post edytował jaslanin 26.05.2010, 07:00:45 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje że mi pomagacie ale jak by się dało to prosiłbym dokładnie wytłumaczyć co mam wywalić a co zmienić ponieważ już pisałem że nie znam się na php
spacje usunięte Ten post edytował zdzisiek19 26.05.2010, 11:14:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na Tym forum pomagamy, a nie dajemy gotowce albo odwalamy robotę za kogoś. Poucz się PHP albo komuś to zleć. np. w Giełdzie ofert na tym forum
Tu znajdziesz parę podobnych rozwiązań, http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&...c2f57a3a748279a Temat: problem z wysyaniem maila ze strony pomocy Ten post edytował jaslanin 26.05.2010, 11:35:27 |
|
|
![]()
|
|
wiem że nie na tym polega żeby ktoś za mnie robił ale proszę o jaśniejsze wyjaśnienie sprawy ponieważ nie znam się na php. proszę o podanie gdzie są błędy bo nie znam składni próbowałem coś robić metodą prób i błędów ale nic z tego
druga sprawa jest taka że mam zrobione przekierowanie na gmaila i tam dochodzą maile tylko puste a na pocztę admin@limoserwis.com nic nie przychodzi jeszcze raz mówię że oczekuje pomocy a nie gotowego pliku bo z tego co kolega jaslanin napisał to zrozumiałem że usunąć niepotrzebną spacje Ten post edytował zdzisiek19 26.05.2010, 12:32:06 |
|
|
![]()
|
|
1. Odnośnie przekierowania, to zrozumiałem to tak że wszystkie maile z admin@limoserwis.com są przekierowane na gmaila, jeżeli tak to na poczcie admin@limoserwis.com będą skasowane
2. Mi przychodzi taka wiadomość: Kod Poczta wyslana z formularza ze strony www Limoserwis. -------------------------------------------- Imie i Nazwisko: Telefon: Email: Tresc pytania: -------------------------------------------- Teraz musisz ją wypełnić danymi przesyłanymi przez formularz, nie wiem z czym problem. Zwłaszcza że wcześniej pokazałem jak to ma mniej więcej wyglądać "$email = $_POST['email'];" itd. Ten post edytował jaslanin 26.05.2010, 12:49:16 |
|
|
![]()
|
|
tak kolego tak właśnie to wygląda spróbuję coś z ty zrobić
dobra chłopaki udało się to ogarnąć nie pomyślałbym że tkwił taki banał ale jak ktoś się nie zna to szuka wszędzie i przekopuje wszystko czego nie powinno się ruszać plik mail.php wywaliłem z serwera bo sądzę że nie był potrzebny (na 99% nie dotyczył tej strony tak więc nie wiem po co tam to wsadzili) dzięki za pomoc można zamknąć temat Ten post edytował zdzisiek19 27.05.2010, 01:47:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:08 |