![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam problem z zaincludowaniem pliku otóż mam taki kod w index.php
a zawartość pliku mojastronka/index.php
korzystam w tej stronie z systemu toplistowego jak zapewne widać. Czy może ten skrypt blokować include ? Prosze o pomoc i z góry dziękuję (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%)
|
ini_set('display_errors' , 'On'); - to daj na początku głównego skryptu i podaj wyniki, możesz też sprawdzić scieżki -> echo get_include_path();
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Oto błąd:
Kod Warning: require_once(./sources/misc/classes.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in ścieżka moja\wwwroot\htdocs\moja stronka\index.php on line 17 Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required './sources/misc/classes.php' (include_path='.;ścieżka\php\pear;ścieżka\addons\adodb;ścieżka\addons\adodb\session;ścieżka\addons\smarty\libs') in ścieżka\wwwroot\htdocs\moja stronka\index.php on line 17 To plik classes.php
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%)
|
Tu wcale nie o to chodzi jak ten plik wygląda, tylko o jego położenie względem index.php, jeśli index masz powiedzmy w public_html => public_html/index.php, to rządany plik musi być w public_html/sources/misc/classes.php. "../" - wym poleceniem wyskakujesz katalog wyżej np ../classes/class.php odwołuje się do katalogu równorzędnego dla public_html. Kapito? Aaa i jeszcze trzymaj się jednego formatu, jeśli jesteś na linuxie to "/", a jak windows to "\", a nie mieszaj tak jak teraz \ & /
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dlatego zamiast pisać trzeba pisać co wyelimuje koniecznosc pisania pelnej sciezki (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Yyy, jak dla mnie masło maślane bo itak efekt bedzie ten sam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) @down - to samo co napisałem w moim poprzednim poscie, możesz podać też strukturę katalogów w aplikacji Ten post edytował zend 27.05.2010, 17:58:15 |
|
|
|
|
|
|
|
to co mam zrobić?
jak to zrobić wiem pliki pokolei edytuje ale woałbym wpisać w adres zmienną Kod \php\pear;\addons\adodb;
\addons\adodb\session; \addons\smarty\libs Ten post edytował jasiek65 27.05.2010, 19:22:53 |
|
|
|
|
|
|
|
Poprawna struktura powinna wyglądać tak:
strona/index.php strona/sources/misc/classes.php Spróbuj jeszcze dodać na początku
Pozbądź się też spacji z nazwy katalogów, bo więcej psują niż pomagają |
|
|
|
|
|
|
|
zrobiłem to zapomocą ramki i wszystko ok (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 19.12.2025 - 19:01 |