![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, przejdę od razu do mojego małego problemu.
Wyszukuje osoby i wyświetlam wyniki jako linki. Po kliknięciu ma mnie przenieść na stronę edycji z danymi zgodnymi z id klikniętej osoby. Czy taka konstrukcja odnośnika jest prawidłowa? Jak zainicjować stronę edycja.php, żeby odebrała to id? wyniki pliku szukaj.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zła (trochę ci się pomieszało).
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Link musi być w formie edycja.php?id=$id, a nie tak jak Ty to napisałeś, że końcówka.php jest na szarym końcu, potem za pomocą $_GET możesz sobie to id łatwo odebrać i dalej pisać kolejne instrukcje.
Pzdr. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie z tym linkiem pomieszałam totalnie.
Stronę edycja.php zaczynam najzwyczajniej i nic...
Ani też
Ten post edytował loogin 25.05.2010, 16:43:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:32 |