![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Szukałem na forum podobnego tematu na mój problem ale nie znalazłem dlatego piszę post. Mam problem mianowicie cel wygląda tak: Dodajemy produkt: wpisujemy jego nazwę, cenę, kolor, opis, zdjęcie lub zdjęcia Nie wiem za bardzo jak dodać wiele zdjęć do jednego produktu (w przypadku dodania jednego zdjęcia jest ok). Mam takie pomysły: - stworzyć tabelę dla produktów gdzie m.in. będą 3 pola (np. max można dodać 3 zdjęcia) gdzie wpisywane będą ich nazwy - stworzyć tabelę dla produktów oraz dla zdjęć i powiązać je ze sobą (tylko jak to poprawnie wykonać ?) Jeżeli taki temat się już pojawił proszę o link i przepraszam za zamieszanie jeżeli nie to bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Ten post edytował testphpinfo 24.05.2010, 08:36:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś w ten deseń:
tabela produkty: nazwa, cena, kolor, opis tabela zdjęcia: id produktu nazwa/ścieżka czy co tam chcesz Na stronie produktu pobierasz z bazy zdjęcia poprzez wybranie wszystkich zdjęć z tabeli zdjęcia, gdzie id produktu = aktualny produkt. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za odpowiedź.
Tylko żeby dodać zdjęcia muszę wcześniej mieć dodany produkt (jego id). Jeżeli chce dodawać zdjęcia w momencie uzupełniania treści do produktu (cena, opis, pola na zdjęcia) to czy to jest wykonalne ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Tak. ID dodanego produktu uzyskasz poprzez mysql_insert_id.
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje i pozdrawiam
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 18:35 |