![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 22.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam...
Chcę wczytać z bazy danych listę osób które mają wypełnione pole user_go (SMALLINT) Musi znaleźć osoby które mają wypełnione pole user_go, liczby z tego pola odpowiadają polu user_id kilku innych użytkowników, i teraz muszę wczytać użytkownika tego o tym user_id który znalazł u kilku osób w user_go i chcę zliczyć ile jest tych co mają user_go takie jak jego user_id.... no dosyć skomplikowanie może i napisałem ale inaczej się nie da (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) w ten sposób wczytuję tworząc pętle osoby które mają wypełnione pole user_go:
to mi odda coś takiego 1. magda -- 1 2. krzysiek -- 1 3. rafal -- 1 4. kamil -- 2 końcówki to user_go które są user_id innych userów, i teraz mam wyciągnąć nazwę tego usera z id i obliczyć ile jest przypisanych do niego userów którzy mają takie samo user_go co on user_id... czyli było by coś takiego
i chce uzyskał coś takiego: grzesiek 3 agata 1 ale nie wiem ni jak te obydwie rzeczy połączyć ze sobą, lub w ogóle inaczej to przekombinować ;] Ten post edytował magu112 23.05.2010, 20:47:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:14 |