![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jak w temacie. Chciałbym przekierować domeny na konkretny plik a nie na katalog. Czy jest taka możliwość ? Dodam że nie wiem jak działa i jak się operuje w .htaccess. Czy ktoś może mi pomóc ? Jakieś rady ? Z góry dzięki za odpowiedź. P.S sorry jak źle wybrałem dział do tego tematu ... Pozdrawiam Ten post edytował marekpb 22.05.2010, 21:31:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W katalogu subdomeny daj np. taki plik .htaccess:
Kod Redirect 301 / http://www.adres_do_twojego.pl/pliku.bin Dział jest w sumie ok, bo nie podałeś jaki masz serwer, ja zakładam że to Apache. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eeeeee ... na to wygląda, że nie mam na tyle wiedzy. ;/ Jak w katalogu subdomeny dać ten plik ? Tzn. o co ci chodzi o subdomene....
Mam pliki na serwerze, w jakimś głównym folderze, to tam mam dać ten plik ? Skąd ma wtedy wiedzieć o którą domenę chodzi ? Bo jest taka sprawa, że potrzebuje podpiąć dużo domen, praktycznie na każdą podstronę inną. Dlatego potrzebuję się dowiedzieć jak to mam zrobić. Możecie dać jakąś bardziej szczegółową instrukcję ? Będę wdzięczny. P.S niby ta firma sprzedająca te domeny oferuje darmowe ich podpięcie, lecz mówią że podpinanie ich na konkretny plik jest dość problematyczne. Zrobiłem żeby indexy były w osobnych folderach, ale stronę jadę na PHP i funkcjach require (nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi) i plik style.css też jest w poprzednim katalogu. A jak podpięli do nich te domeny to nie jest wstanie zlokalizować tych plików. Jakby nie może się cofnąć do katalogu z przed domeny. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eeeeee ... na to wygląda, że nie mam na tyle wiedzy. ;/ Jak w katalogu subdomeny dać ten plik ? Tzn. o co ci chodzi o subdomene.... Mam pliki na serwerze, w jakimś głównym folderze, to tam mam dać ten plik ? Skąd ma wtedy wiedzieć o którą domenę chodzi ? Bo jest taka sprawa, że potrzebuje podpiąć dużo domen, praktycznie na każdą podstronę inną. Dlatego potrzebuję się dowiedzieć jak to mam zrobić. Możecie dać jakąś bardziej szczegółową instrukcję ? Będę wdzięczny. P.S niby ta firma sprzedająca te domeny oferuje darmowe ich podpięcie, lecz mówią że podpinanie ich na konkretny plik jest dość problematyczne. Zrobiłem żeby indexy były w osobnych folderach, ale stronę jadę na PHP i funkcjach require (nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi) i plik style.css też jest w poprzednim katalogu. A jak podpięli do nich te domeny to nie jest wstanie zlokalizować tych plików. Jakby nie może się cofnąć do katalogu z przed domeny. W katalogu domeny, pomyliłem się ![]() Ja zrozumiałem że, chodzi Ci o taki mechanizm, że wchodzimy na http://example.net i zostajemy przekierowani na jakiś plik. Nie wiem jaki masz hosting, ale generalnie .htaccess umieszcza się w głównym katalogu dla domeny. Druga cześć Twojego posta średnio zrozumiałem, może napisz nam bardziej konkretnie co chcesz osiągnąć, ponieważ być może jest inne rozwiązanie tego problemu ![]() Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 07:34 |