![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
napisałem taki kod jaki widać poniżej i mam problem z edycja rekordu. Po prostu po kliknięciu zamień nic się nie dzieje mógłby ktoś spojrzeć. Kod edycji rekordu wziąłem z jakiegoś tutoriala w internecie ale teraz jakiś dziwny wydaje mi się ten kod.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A niby co się ma zmieniać jak po wybraniu edycji odpala się to:
i zatrzymuję się zaraz na pierwszym ifie. Dalej idąc to twój skrypt jest strasznie nielogiczny, dużo rzeczy sobie utrudniasz, wiele razy sprawdzasz czy dana zmienna istnieje np. wystarczy samo przecież jak ma ta wartość to musi już istnieć ta zmienna. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Za bardzo zamieszałeś w warunkach i teraz to Ci się mści.
Zmienna wystarczy sprawdzić raz czy istnieje i potem sobie tylko w switchu sprawdzisz jaka to jest. Czy nie prościej? Przebuduj sobie te warunki bo się pogubisz z tymi if-elseif-elseif. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To już nieco poprawiony kod. Jednak nadal nie działa mi aktualizacja rekordu :-( Prosiłbym o zerknięcie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to teraz masz genialny formularz do szukania i kilka poukrywanych formularzy które nic nie robią (nawet ich wysłać nie możesz).
Dalej masz w kodzie mnóstwo głupot np.
Jakikolwiek teraz będzie $_POST["wybor"] to if jest spełniony, ale ty jeszcze wysyłasz dane getem. Wybacz kod jest po prostu makabryczny. Przemyśl sobie jeszcze raz cały ten kod oddziel php od html i krok po kroku sobie to zbuduj. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 17:59 |