![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem - sprawdziłem kilkanaście skryptów do zmniejszania zdjęć, niestety po zmniejszeniu obraz traci kolory - jest bardziej blady. Co może być tego przyczyną? Obraz uploadowany jest w RGB. Dziękuję za pomoc! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż nam kod jakiego użyłeś, bez niego w żaden sposób Ci nie pomożemy. Dodatkowo mogę Ci podpowiedzieć, że na tym forum pojawiło się bardzo dużo tego typu skryptów, wystarczy poszukać (bo problem bladych zdjęć był kiedyś mocno popularny).
Pzdr. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Po pierwsze sprawdz jaka dajesz jakosc zdjeciu jesli uzywasz imagejpeg().
I sprawdz czy uzywasz imagecreattruecolor() i imagecopyresampled() do tworzenia miniaturki, bo z tego co pamietam byl 2 rozne sposoby zeby to robic i jeden faktycznie traciil na jakosci ![]() No chyba ze zle pamietam i sie myle. -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 23:23 |