![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam... mam taki problem z polskimi znakami na mojej stronie www... Otóż wpisałem w sekcji head linijkę:
Oraz w moim edytorze- Notepad++ zmieniłem kodowanie na UTF-8 bez BOM, i nadal się polskie znaki nie wyświetlają... A jeśli w Firefoxie w zakładce widok -> zestaw znaków zmienię kodowanie na windows-1250, to polskie znaki normalnie się wyświetlają... No i teraz nie wiem... Co robić? Nie chcę mieć kodowania w windowsie, no bo wiele ludzi skarży się, że nie ma polskich znaków na stronie... Mam nadzieję, że istnieje jakieś rozwiązanie... Pozdrawiam ;> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ściągnij sobie gżegżółkę i za jej pomocą sprawdź kodowanie wyprodukowanych plików (może jednak ten notepad nie zrobił tego dobrze) a jak wyjdzie, że źle, to sobie możesz przekonwertować tym programem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Notepad++ na pewno poprawnie zmienił kodowanie plików. Pobierasz dane z bazy?
PS... Meta tagi pisze się małymi literami! Pokaż adres... -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2009 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień w notepad++ kodowanie na zwykle utf-8 zapisz i konwertuj znowu na utf-8 bez bom i zapisz. U mnie to pomaga.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 04:01 |