![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 510 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
potrzebuje malej pomocy w programie MySql WorkBench. Pracuje w nim od niedawna, a bardzo pomaga okiełznać zaawansowane bazy danych. niestety nie wiem gdzie i w jaki sposob wpisuje sie tutaj atrybuty pol podczas tworzenia tabeli. Jezeli ktoś korzysta z tego programu to prosze o pomoc. Potrzebuje do kilku pól dodać atrybut 'UNSIGNED ZEROFILL'. dzieki za wszelka pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz już tabelę to w "Object Explorer" rozwijasz bazę, póżniej Tables. PPM na tabeli i wybierasz "Alter Table". W oknie które się otworzy wybierasz Columns no i zaznaczasz odpowiednie checkboxy UN, ZF.
Jak tworzysz nową tabelę to tak samo. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 510 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za odpowiedz, ale nie wiem gdzie to zrobic... przelecialem caly program wszelkie okna, narzedzia i nie idzie tego zrobic. moze powiem, ze robie baze poprzez diagramy i faktycznie jest jakis explorer po prawej stronie, ale gdy klikam na tabele prawym mam tylko opcje 'refresh' i nic poza tym. moge jakies bardziej szczegolowe informacje jak sie do tego dobrac, albo co robie zle ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 09:53 |