![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 16 Dołączył: 22.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
od paru dni siedzę nad klasą usprawniającą moją prace z sesjami lecz napotkałem pewnego rodzaju problem i nie mogę w żaden sposób przeskoczyć go. Pokażę części kodu i na dole dam pytanie. Klasa Session
Pytanie, Jak powinienem skonstruować odczytanie by mi wyświetliło wartość przechowywaną w sesji w tym przypadku ręcznie można wyciągnąć to w ten sposób a jak to zrobić poprzez klasę? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- a cóż to? :/ Poczytaj o metodach dostępowych, metoda powinna być elastyczna:
Przyjęło się, że odczyt odbywa się przez metody get*, a ustawienie jakiś pól klasy przez set*. Radzę też zobaczyć, jak robią to popularne frameworki (Zend, Symfony): http://framework.zend.com/manual/en/zend.auth.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 16 Dołączył: 22.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź.
To jest część moich prób by wartość zmiennej stała się zmienną zmienną teraz dokładniej przejrzałem manuala i dostrzegłem że w Super globalnych nie działa to. Jeszcze raz dziękuje za naprowadzenie na jakąś ścieżkę rozwiązującą mój problem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:11 |