![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!
mam baze danych z wynikami i chce sptawdzic czy dany mecz juz się zakończył robię: to skrót zapytania
ale gdy wynik jest np 0:1 również pisze mi godzina meczu zamiast wynik. -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
W takiej sytuacji raczej trudno jest sprawdzic koniec mecze po wyniku....
Czemu nie sprawdzasz patrzac na date/czas?? -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm ja to bym zrobił tak że data zakończenia meczu w bazie jest w formie UNIX i przy pobieraniu zrobił bym
if($data_z_bazy < time()) { echo 'mecz sie zakonczyl'; } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Spruboj jak mowi @Ulysess, nie mozna przewidziec czy bedzie dzialalo lub nie.Jesli obydwa formaty sa takie same, to powinno hulac.
Ten post edytował marcio 20.05.2010, 12:16:16 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właśnie ze nie mogę w ten sposób sprawdzać bo wyniki mam z dużym opóźnieniem
i w sytuacji gdy czas unix przekroczy np. 17:00 (koniec meczu) to mi pokaze wynik 0:0 bo go nie wpisze a to bedzie nieprawda bo wynik dostane po np. 20:00 i dopiero go zaktualizuje nie wiem czy to sensownie wytłumaczyłem -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 5 Dołączył: 24.08.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No, ale mecz się zakończył, a Twoja informacja o tym bedzie mowic.
Niech Ci sprawdzi czas, czy mecz sie zakonczyl czy nie tak jak pisza wyzej, a jezeli mecz jest zakonczony i pola gol w danych polach sa puste to zwracasz informacje w stylu 'oczekujemy na wynik' i juz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:45 |