Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Serwer współdzielony, i wysyłka newslettera
teleimpact@

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, na obecnym serwerze (polserwer pl) posiadam stronę, do użytkowników serwisu wysyłam newsletter raz w tygodniu. Czasem zdaży się że ktoś kupi mailing, więc wysyłany jest w tygodniu (max 2 mailingi w tygodniu). Liczba userów to ~8.000 nie rośnie w zastraszającym tempie, bo i nie jest wymagana rejestracja.

Do wysyłki newslettera jak i mailingów, używam autorskiego systemu który to korzysta z funkcji ()mail. Mam możliwość ustawienia ile maili ma zostać wysłane za jednym razem (np. 10x po 800) jak i czas który w odstępach będzie wysyłał te 800 maili. Np. (1 mail co 5sek.).

System nie korzysta z CRON, więc muszę mieć odpalony skrypt przy wysyłce, która trwa - 13h!
A to przez limity na serwerze (600 maili na godzinę).

Pamiętam, że taki limit ma home, tyle że 600 maili na minutę (choć zalecają 300). Niestety nie mam zbyt dużego budżetu, a serwer w HOME trochę kosztuje. Spory limit ma też NO-1 (podobno nawet nie ma limitu blinksmiley.gif ) jednak serwery stały się tak awaryjne, ze nie da się nawet wysyłać mailingu, co chwilę serwer pada.

Czy znacie jakiś serwer współdzielony, który posiada duży limit wysyłki poprzez ()mail?
Najlepiej z możliwością płatności co miesiąc lub max 3-mies.

Ten post edytował teleimpact@ 19.05.2010, 02:46:55
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:14