![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 16.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, na obecnym serwerze (polserwer pl) posiadam stronę, do użytkowników serwisu wysyłam newsletter raz w tygodniu. Czasem zdaży się że ktoś kupi mailing, więc wysyłany jest w tygodniu (max 2 mailingi w tygodniu). Liczba userów to ~8.000 nie rośnie w zastraszającym tempie, bo i nie jest wymagana rejestracja.
Do wysyłki newslettera jak i mailingów, używam autorskiego systemu który to korzysta z funkcji ()mail. Mam możliwość ustawienia ile maili ma zostać wysłane za jednym razem (np. 10x po 800) jak i czas który w odstępach będzie wysyłał te 800 maili. Np. (1 mail co 5sek.). System nie korzysta z CRON, więc muszę mieć odpalony skrypt przy wysyłce, która trwa - 13h! A to przez limity na serwerze (600 maili na godzinę). Pamiętam, że taki limit ma home, tyle że 600 maili na minutę (choć zalecają 300). Niestety nie mam zbyt dużego budżetu, a serwer w HOME trochę kosztuje. Spory limit ma też NO-1 (podobno nawet nie ma limitu ![]() Czy znacie jakiś serwer współdzielony, który posiada duży limit wysyłki poprzez ()mail? Najlepiej z możliwością płatności co miesiąc lub max 3-mies. Ten post edytował teleimpact@ 19.05.2010, 02:46:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:14 |