![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kiedy dolaczam jakis plik metoda "include()", to w jaki sposob moge przekazac do niego wartosc jakiejs zmiennej?
bo taki np zapis jest oczywiscie bledny: Kod inlude "menu.php?wybor=0"
A o cos takiego wlasnie mi chodzi. Z gory dzieki za pomoc:) kondzio;P |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Kruszwica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod include("menu.php");
W funkcji include() nie możesz przekazywać żadnych wartości, dajesz samą nazwę pliku i potem robisz np. www.strona.pl/index.php?wybor=2 i musi działać |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Oznacza to, że zmienne globalne są dostępnie również w includowanych - requirowanych plikach. Nie trzeba ich w żaden sposób przesyłać.
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywista!
Wielkie dzieki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak pisze
Kod include 'cos/cos.php' to mi pisze że źle. Musz napisać coś w rodzaju Kod include '/var/www/html/cos/cos.php' Czy może ktoś wie czemu i mógłby mi pomóc?[/code]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 23:19 |