![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
posiadam kodzik robiący automatyczne miniaturki.Problem polega n tym ,że nie mogę znaleźć polecenia które ładowało by mi cał katalog zdjęć a nie tylko pojedyńcze zdjęcie.Proszę o pomoc.Niestety mój an.g nie pozawala na swobodne przeglądanie manuala dlatego proszę o wyrozumiałość ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 5 Dołączył: 7.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak rozumiem chcesz zrobić miniaturki dla wszystkich zdjęć w katalogu.
Jak się domyślasz: glob("*.jpg"), glob("*.png"), glob("*.gif") zwrócą odpowiednio wszystkie jpg, png, gif z katalogu. Możesz też skorzystać z funkcji readdir (polska strona manuala) zapoznaj się też z opendir -------------------- -------------------------------------------------------------------------
My blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy mniej wiecej o to Ci chodzilo?.niestety nie działą.
Próbuje rozgryżć pozostałę funkcję o których mówiłęś..ale cieżka sprawa:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Po pierwsze zapisales zle sciezke nie
Kod jail/photo/konkurs Tylko ewentualnie: Kod jail/photo/konkurs/ A dwa to petla foreach() jest bledna :] Reszty nie sprawdzalem ale nie wyglada na dobra. -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 17:46 |