![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem bo mam menu i pod nim kawałkiem nadchodzi baner i tak ma być.
Na firefox jest wszystko ok a na przyklad na google chrome i pewnie IE flash jest na wierzchu. z-index nie pomaga albo go źle używam, już nie wiem co mam z tym zrobić... Proszę was o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 1 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podaj kod, albo pokombinuj jeszcze z osobnym ustawieniem diva dla IE i dla reszty przeglądarek.
#jakis_div (dla ogółu przeglądarek) #jakis_div\ (dla IE) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Nie poradzisz nic. Flash jest wrednym draństwem, które zawsze ustawia się najwyżej. Można mu ustawić wyświetlanie na najniższej warstwie, a i tak będzie sam wskakiwał tak, by zakryć wszystko co jest nad nim. Ustawia się jako top i żadne sztuczki z warstwami, z-index itp. nic tu nie dają. Flash to jakby ignoruje. Sam ten problem przerabiałem, bo miałem na stronie firmy banner flashowy i włączony top-layer miał zasłonięty nim kawałek treści z przyciskiem co uniemożliwiało zamknięcie tej dodatkowej warstwy.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 1 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może dodanie <param name="wmode" value="transparent"> coś pomoże? pamiętam kiedyś na stronie jednej flash był zawsze na wierzchu, wkurzało mnie to bo zakrywał galerię z lightboxa i przez to schodził pod to
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ja mam cos takiego jak na naszej klasie menu, ale u nich działa:P hehe flash jest zakrywany:P nawet juz próbowałem ustawić layout tak jak oni mają ale niestety nic nie drgnelo:P
No wlaśnie cos czytalem o tym <param...> ale nie wiem zabardzo jak tego użyć
dalem cos takiego ale nie pomogło:P kur... ![]() ![]() poprawiłem i poszło dzięki:) Ten post edytował neo1986kk 18.05.2010, 08:24:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:08 |