![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem, zrobiłem sobie przykładowe menu w postaci listy z ukrytymi elementami(dispaly:none). Za pomocą toggle() zwijam lub rozwijam sobie ukryte opcje. Po kliknięciu na na opcja1 rozwijają się ukryte opcje spod opcja1, i teraz gdy klikam na opcja2 chciałbym aby opcja1 się "zwinęło", a opcja2 "rozwinęło". Chyba trochę zakręciłem, ale ogólnie chodzi o to, żeby zawsze rozwinięta była tylko jedna opcja Porblem rozwiązałem dodając linie: Kod $('.klasaMenu).not($(this)).children().css({'display':'none'}); Teraz mam pytanie czy jest jakiś dobry sposób, żeby zaznaczyć aktywną zakładkę w menu? Powiedzmy, że klikam na jakąś opcje w menu i przechodzę na inna stronę i chce żeby zaznaczone było, że jestem właśnie na tej stronie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 5 Dołączył: 24.08.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie wygodniej byłoby Ci wykorzystać Accordion ? -> http://docs.jquery.com/UI/Accordion
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoja podpowiedź pomogła, ale rozwiązałem to w taki sposób:
Kod $(this).next("div.menu").slideToggle(100).siblings("div.menu").slideUp("fast"); Ale chciałby, aby po kliknięciu na link i przejściu na nową stronę kategoria z podkategoria którą wybrałem była dalej "rozwinięta". |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:39 |