Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Zmiana danych MySQL
voot

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam pewien problem, mianowicie po kliknięciu przycisku ma zmienić się kilka wpisów w bazie danych, działa wszystko, ale chcę dodać jeszcze jedną rzecz. Obecny kod:
  1. mysql_query("UPDATE ". SETTLE_TABLE ." Set settle_u". $CONFIG_MILITARY_SAVE ." = settle_u". $CONFIG_MILITARY_SAVE ." + ". $get_units ." WHERE settle_id = ". $_SESSION['this_settle']);

Chcę, aby przy wykonaniu tego polecenia zmieniło się także settle_no_conversion = 1 na settle_no_conversion = 0, znajduje się to w tej samej tabeli. Może mi ktoś pomóc? Z góry dziękuję za pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post
tehaha

-----

spróbuj tym:
  1. mysql_query("UPDATE ". SETTLE_TABLE ." Set settle_u". $CONFIG_MILITARY_SAVE ." = settle_u". $CONFIG_MILITARY_SAVE ." + ". $get_units .", settle_no_conversion = '0' WHERE settle_id = ". $_SESSION['this_settle']);
+Quote Post
voot

-----

Cytat(tehaha @ 16.05.2010, 21:37:45 ) *
spróbuj tym:
  1. mysql_query("UPDATE ". SETTLE_TABLE ." Set settle_u". $CONFIG_MILITARY_SAVE ." = settle_u". $CONFIG_MILITARY_SAVE ." + ". $get_units .", settle_no_conversion = '0' WHERE settle_id = ". $_SESSION['this_settle']);

Tak już próbowałem, ale coś nie zmienia, pierwsza część działa, ale ta dopisana już nie

Kurcze jaki ja jestem głupi, wystarczyło dodać:
  1. $_SESSION['settle_no_conversion'] = 0;

teraz wszystko działa. Dziękuję za odpowiedź.

Ten post edytował voot 16.05.2010, 20:54:10
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:19