![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2010 Skąd: Józefów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jak zrobić by przy wejściu na serwer pokazało mi się NOWE okno wraz z pytaniem. Czy aby na pewno chcesz wejść na stronę?
I są dwie opcje, a dokładniej [TAK] i [NIE]. Jeżeli da tak przekierowuje na stronę docelową. Zaś gdy kliknie [NIE] przekieruje na stronę główną. Wydaje mi się, że to zabawa z if'ami lecz nie mam 100% pewnośći. Pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po co do tego php? albo zrób tą stronę w samym html i link tak - będzie kierował do strony , a link nie - gdzieś indziej, albo zrób w javascript że wyskoczy div z pytaniem i link tak - wyłączy to okienko, a link nie przekieruje gdzieś tam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 4 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
www.egrafik.pl/kurs-javascript/07.php lub dla wyglądu użyj jQuery trentrichardson.com/Impromptu/
Ten post edytował furman12 16.05.2010, 17:27:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym puszczał cały ruch przez plik index.php a w nim sprawdzał czy istnieje ciastko z wyrażeniem zgody jeśli tak wyświetlam stronę jeśli nie wyświetlam pytanie kliknięcie tak powoduje stworzenie ciastka i automatyczny dostęp klikniecie nie przekierowanie np do Google.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2010 Skąd: Józefów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No a co jest bardziej zalecane niż php?
Nie rozumeim zupełnie tego JS. Ma ktoś może taki "gotowczyk" (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 6 Dołączył: 31.12.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale po co mieszać do tego formularze i php??....można albo zrobić to zwykłym html:
albo użyć javascript jeżeli ma to być na zasadzie wyskakującego okienka, najprościej to tak:
|
|
|
![]()
|
|
Czy to jest cały kod? Nie mam pokazanego okienka z pytaniem. Czy tutaj dodałeś wywołanie?
|
|
|
![]()
|
|
tak wklej to sobie do osobnego pliku i zobacz, jeżeli Ci nie działa to może nie masz obsługi javascript
|
|
|
![]()
|
|
Ok działa lecz nie mam wciąż polskich znaków. Kiedyś zakładałem taki temat i próbowałem wszystkiego, ale to i tak nie pomogło.
|
|
|
![]()
|
|
jeżeli na górze strony deklarujesz kodowanie utf-8 to przy zapisywaniu pliku też zapisz z utf-8, jeżeli nie deklarujesz to przy zapisie ustaw ANSI
|
|
|
![]()
|
|
A podpowiesz mi jak je zadeklarować? Spróbowałem tego ANSI ale też nie pomaga. Spróbowałbym jeszcze z tą deklaracją (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
no chodziło mi o to:
|
|
|
![]()
|
|
;** ;F Działa ! Dzięki xDDD
Proszę zamknąć, a dla pana tehaha kolejny + (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 20:00 |