![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam napisany taki skrypt w jQuery:
Jego działanie polega na tym, że animuje on pojawianie się menu po najechaniu myszką na wystający przycisk i chowaniu się menu po zdjęciu kursora z jego obszaru. Wszystko ładnie działa, jednak jest mały problem. Czasem animacja szaleje. Np. gdy szybko przesuniemy kursorem nad tym menu zaczyna się ono samoczynnie chować o otwierać i tak kilka razy póki się nie uspokoi;) Chodzi mi o to żeby zabezpieczyć jakoś ten skrypt, aby w czasie wykonywania animacji nie reagował na zmiany położenia kursora. Albo w drugą stronę(lepsze rozwiązanie), żeby reakcje były natychmiastowe, tzn. gdy menu nie wysunie się do końca a kursor zniknie z jego obszaru to żeby zaczęło się już chować. Niestety nie wiem jak to zrobić i proszę o pomoc. Ten post edytował sempth 16.05.2010, 11:23:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam jQuery, ale domyślam się, że chodzi o http://api.jquery.com/stop/ (trochę pokombinujesz i powinno Ci pójść) - jak nie to z góry przepraszam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje bardzo, o to chodziło:) Pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:56 |