![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Posiadam komputer z płytą Compaq MS-6541 i padło zasilanie w mieszkaniu. Coś się stało, bo komputer przestał działać. Zaniosłem komputer do serwisu komputerowego z jedną kością ram (normalnie mam 2x256) i coś koleś ruszył, zaczęło działać. Wszystko normalnie działało, ale komp strasznie mulił, dlatego chciałem dołożyć jeszcze jedną kość i wtedy apokalipsa. Po włączeniu nic się nie uruchamia, słychać tylko wentylator, sprawdziłem sygnał biosa pokazuje że jest brak karty grafiki (dziwnie, bo karta jest zintegrowana), a jak dołożyłem zew. kartę dalej piszczy na brak grafiki. Może ktoś pomóc mi w tym problemie ? Ewentualnie jeśli polecicie jakiś zamiennik dla tej płyty (chodzi także o rozmiar) ponieważ nie mogę znaleźć żadnej do kupna w internecie (chyba, że nie tak płyta się nazywa, ale nazwę podawał mi informatyk).
Z góry dziękuję za pomoc. PS. Wkładałem kości w rożnych kombinacjach, dalej nie działa. Sprawdzałem także kości na innych komputerach - działają. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 16:14 |