![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 8.05.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam.
Mój problem polega na tym że nie potrafię wstawić zmiennej JavaScript do kodu PHP który jest umieszczony wewnątrz skryptu JavaScript
$nazwa=''+file.name+''; ta część nie działa. Z góry dziękuje za pomoc. Ten post edytował andrzej7322 15.05.2010, 12:02:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pamiętaj, że JavaScript to język wykonywany po stronie KLIENTA, a PHP po stronie SERWERA. Żeby wysłać dane z JS do PHP możesz:
Napisz co ma robić ten skrypt, bo coś mi się wydaje, że okrążasz to co chcesz osiągnąć dziwnymi sposobami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mój problem polega na tym że nie potrafię wstawić zmiennej JavaScript do kodu PHP który jest umieszczony wewnątrz skryptu JavaScript
$nazwa=''+file.name+''; ta część nie działa. Z góry dziękuje za pomoc. Nie wstawisz bo php jest wykonywane pierwsze (na serwerze), a javascript dopiero na komputerze uzytkownika. AJAXem musisz to zrobic, jesli nie chcesz przeladowywac strony. @UP: sekundy (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował kapuch 15.05.2010, 12:08:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 8.05.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
To wygląda tak że stworzyłem skrypt masowego upoladowania zdjęć i wybieram sobie np. 10 zdjęć
i one zostają uploadowane na serwer bez przeładowania strony jedno po drugim i chcę po wrzuceniu na serwer 1 zdjęcia zobaczyć jego miniaturę i z każdym następnym zdjęciem tak samo. Problem jest w tym że nie mogę do zmiennej php wczytać zmiennej JavaScript która określa nazwę uploadowanego zdjęcia Temat do zamknięcia |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AJAX, przesyłasz nazwę zdjęcia do pliku PHP.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, tylko po co? Plik PHP nazwę zdjęcia i tak musi otrzymać w momencie uploadu. Problem uploadu przez Ajax nie jest wcale taki prosty, lepiej poszukaj gotowego rozwiązania - Google: Ajax image upload.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:00 |