![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam chyba dość prosty problem do rozwiązania ale cieniutki jestem jeszcze w JS, dlatego chciałbym Was poprosić o pomoc.
Chciałbym automatycznie wywołać skrypt podczas ładowania strony. W tej chwili mogę to zrobić naciskając przycisk. Skrypt wywołuję naciskąjąc na jeden z przycisków:
A tu kod jQuery:
Mam jeszcze kod typowo jQuery ale chyba nie potrzebny tutaj jest. ![]() Na razie nie wiem czy będę potrzebował jakiegoś opóźnienia w ładowaniu się skryptu ale mam nadzieję, że to będzie zbędne. ![]() Pozdrawiam (usunąłem tę wypowiedź z "Forum > Gotowe rozwiązania > Szukam", bo tam trochę nie pasowała. ![]() Ten post edytował .Wojtek 14.05.2010, 20:46:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainteresuj się takimi zdarzeniami jak onload i DOMContentLoaded w JS lub ready() w jQuery( http://api.jquery.com/ready/ )
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko coś nie mogę ułożyć komendy, aby wywołać skrypt w najprostszy sposób.
Ten post edytował .Wojtek 14.05.2010, 21:42:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W zdarzeniach(a raczej 1 z nich), które napisałem w poprzednich postach wywołujesz zdarzenie click "zawarte" w $("input.osx, a.osx") - niestety nie znam sposobu uruchamiania zdarzenia w jQuery(sprawdź w dokumentacji), ale w czystym JS byłoby to: referencja_do_elementu.onclick(); podejrzewam, że w jQuery jest bardzo podobnie np. .click() lub coś w ten deseń
![]() Innym sposobem(w zależności od tego czy chcesz mieć przycisk, który w razie czego uruchomi ten skrypt przez link) to zmiana zdarzenia $("input.osx, a.osx").click na któreś zdarzenie opisane w moim poprzednim poście. PS. Swoją drogą ważne jest, w którym miejscu znajduje się Twój kod JS( OSX.init(); ), gdyż przypisując zdarzenie click, DOM musi być już załadowany, więc tym bardziej nie powinno być problemu. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:23 |