![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2009 Skąd: root Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Skrypt loguje się na podane dane, wyszukuje profile i pobiera z nich miniaturkę profilu i główne zdjęcie. Skrypt jest we wczesnej fazie rozwoju (ma kilka rzeczy, które nie są chwilowo wykorzystywane) ale na tę chwilę działa, stąd publikuję go. Jest w pełni obiektowy <dumny> i chciałbym żebyście ocenili go i powiedzieli co zmienić / dodać.
Odpalanie: Kod php nk.php W przeglądarce są problemy z atrybutami (trzeba tworzyć ręcznie katalogi i plik ciastka) więc zalecam używanie konsoli ![]() http://www.przeklej.pl/plik/szperacz-v-01-...0014mj5ge6qr2j6 Hasło: Kod r9s Sposób użycia: Cytat $nk->imie = imię lub nazwisko szukanych osób $nk->city = miasto, w którym szukamy $nk->gender = płeć: m or f $nk->min_age = wiek minimalny $nk->max_age = wiek maksymalny Have fun! ;D //jak zły dział to przenieście ;] -------------------- zmoderowano - zbyt fajna
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czemu, ale po wyszukaniu, nie ściąga mi zdjęc do folderów ;/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2009 Skąd: root Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ustaw odpowiednie chmody dla folderów.
-------------------- zmoderowano - zbyt fajna
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustawiłem na 777 i nic...
Moze na inne? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ustawiłem na 777 i nic... Moze na inne? Jak inne, skoro 777 to pełne prawa? -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nasza-klasa zmieniła adres z nasza-klasa.pl na nk.pl, także trzeba pozamieniać wszystkie adresy w pliku class.nk.php na nowe. Co do klasy: nie rozdzieliłeś zadań, wpakowałeś wszystko do jednej.
Do tego służą wyjątki, a tak na boku - zobacz co die przyjmuje jako argument. Używaj apostrofów zamiast cudzysłowów (wyjątkami są "\n" itp.). Rozdziel klasę na klasę główną i klasy pomocnicze - do nich napewno zalicza się cURL. BTW. przeoczyłem czy istnieje tam opcja do ustalenia maks. ilości profili do znalezienia ? Proponowałbym przy znalezieniu profilu tworzyć folder z imieniem, nazwiskiem i ID z fotkami w środku ![]() Ten post edytował sniffer32 24.06.2010, 10:36:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Nasza-klasa zmieniła adres z nasza-klasa.pl na nk.pl, także trzeba pozamieniać wszystkie adresy w pliku class.nk.php na nowe. Co do klasy: nie rozdzieliłeś zadań, wpakowałeś wszystko do jednej. Do tego służą wyjątki, a tak na boku - zobacz co die przyjmuje jako argument. Używaj apostrofów zamiast cudzysłowów (wyjątkami są "\n" itp.). Rozdziel klasę na klasę główną i klasy pomocnicze - do nich napewno zalicza się cURL. BTW. przeoczyłem czy istnieje tam opcja do ustalenia maks. ilości profili do znalezienia ? Proponowałbym przy znalezieniu profilu tworzyć folder z imieniem, nazwiskiem i ID z fotkami w środku ![]() Wezmę większość pod uwagę, ale z tym apostrofem to wyjechałeś. Dzisiaj, jak będę miał czas, pozmieniam adresy i wrzucę nową wersję, która zawierać będzie kilka ulepszeń. No i co z tego, że posiada 2 adresy jak pod nasza-klasa.pl jest tylko przekierowanie? -------------------- zmoderowano - zbyt fajna
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogę wiedzieć do czego taki skrypt można użyć?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajnie to wymyśliłeś. Podsunę Ci pomysł dzięki któremu twoja klasa stanie się hitem
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:28 |