![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieje jakieś gotowe rozwiązanie dla Symfony pozwalające wdrożyć w liście obiektów wygenerowanego panelu administracyjnego sortowanie? Nie chodzi mi o sortowanie wg. danego pola, to działa oczywiście out-of-the-box. Chodzi mi o sortowanie poprzez strzałki gór-dół...
Zrobiłem sobie proste sortowanie, ale nie uwzględnia ono np. sortowania przefiltrowanych wyników - wiadomo co się wtedy dzieje ![]() Będę wdzięczny za jakieś namiary albo sugestie. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sortowanie jest i działa. Nie wiemy z jakiej wersji sf korzystasz i jaki ORM.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry: wersja 1.3 Propel
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwna sprawa bo ja w adminie mam standardowo sortowanie jak kliknę na nagłówek kategorii
-------------------- Wyszukiwarka noclegów w Polsce i zagranicą.
Najlepszy katalog turystyczny wspomagający pozycjonowanie i promocje stron. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nie chodzi mi o sortowanie wg. danego pola, to działa oczywiście out-of-the-box. Chodzi mi o sortowanie poprzez strzałki gór-dół... ![]() Chodzi mi o ustalanie w CMSie kolejności wyświetlania obiektów na frontendzie. Ten post edytował Foxx 14.05.2010, 15:58:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To w końcu backend'zie czy w frontend'zie? Jakie strzałki góra-dół?
Podrzuć przykład gdzie to już jest, narysuj nam to lub cokolwiek żebyśmy wiedzieli co chesz zrobić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Załóżmy, że mamy produkty w sklepie, które dodajemy w CMSie. Chcemy żeby w sklepie produkty wyświetlały się w ustalonej przez nas kolejności. Musimy więc w CMSie jakoś to ustawić. Używamy do tego strzałek góra/dół, które mogą wyglądać mniej więcej tak: ![]() No i mi chodzi właśnie o mechanizm tego sortowania. Nie da się tego inaczej nazwać, ale nie chodzi mi o sortowanie listy, które jest dostępne automatycznie w adminie wygenerowanym przez Symfony poprzez klikanie w nagłówki kolumn. Mam nadzieję, że to teraz dobrze opisałem. No mi by się przydało jakieś rozwiązanie tej kwestii. |
|
|
![]()
|
|
Tak trzeba było od razu, teraz wszystko stało się całkowicie jasne
![]() Czyli Ty szukasz takiego plugin'u. Plugin załatwi sprawę modelu, resztą musisz zająć się sam, no ale od czegoś ten programista musi być... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzysz sobie w bazie danych dodatkową kolumnę pozycja i wg mniej sortujesz elementy. W backendzie dodajesz sobie dla każdego obiektu dwie akcje: przenieśDoGóry i przenieśWDół, bodajże ustawia się to w taki sposób:
Kod #.../apps/.../modules/.../config/generator.yml (bodajże bo nie używałem tego z 2 miesiące, a nie chce mi się sprawdzać :]).... list: actions: moveUp: { label: Do góry } moveDown: { label: Na dół } _edit: ~ _delete: ~ Następnie wystarczy już tylko dodać odpowiedni kod, który powiadomi Model, o tym, że element o ID 5 przenosimy w górę/w dół. |
|
|
![]()
|
|
Crozin, dzięki ale tak jak pisałem, moim głównym problemem była mała sprawność mojego rozwiązania - pół biedy napisać funkcje "góra" i "dół", ale żeby sortować sprawnie przefiltrowanewyniki albo nawet drag'n'drop to już jest trochę więcej pracy. Popatrz jaki fajny plugin podrzucił destroyerr - dużo ułatwia
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:03 |