![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z pobraniem obrazu z bazy, próbuje już jakiś czas na różne sposoby jakie tylko znajduje w necie ale nie udało mi się rozwiązać problemu. W MF zwraca mi adres pliku, nie obraz; w IE - pusta strona, Chrome - ikona brak obrazka; Plik jest dodany do bazy, w bazie jest zapisany jako mediumBlob. Poniżej kod dodawania do bazy (który wykonuje się ok - obraz jest dodawany) oraz kod pobierania obrazu:
Proszę o pomoc, nie wiem jak to rozwiązać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 2 Dołączył: 26.08.2008 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nic to nie dało, efekt taki sam, w MF wyskakuje komunikat ->"Obrazek "http://localhost/zad3/test.php" nie może zostać wyświetlony, ponieważ zawiera błędy." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może tak
Głównie chodzi o ten nagłówek header ![]() -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
brak efektu :/
ale też mi się wydaje że może być jakiś problem z nagłówkami, tylko jeśli tak to jaki ![]() Ten post edytował agata 14.05.2010, 09:02:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej zdjęcia trzymać poza bazą, a w bazie link do niego?
działa to szybciej, baza jest mniejsza ? Ja osobiście takie rozwiązania stosuję, zdjęcie na dysk , a link do bazy. -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
na pewno lepiej, jednak nie wychodził mi zapis pliku img i poddałam się myśląc że spróbuję trzymać je w bazie, jednak jak widać dodawanie mi się udało ale tym razem nie mogę odczytać obrazka, :/
|
|
|
![]()
|
|
A zmień miejsce nagłówka
jeszcze taki link http://www.mwasif.com/2007/4/save-image-in-mysql-with-php/ Ten post edytował redelek 14.05.2010, 09:43:36 -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:31 |