![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 4 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem, mianowicie w SQL mam taki kod:
Kod Poniższy kod umożliwia pokazywanie stanu konta w mBanku._KOD_PHP_'<? echo \'aa\'; $aaaa="a"; date("a"); ?>'_ I mianowicie kod Cytat _KOD_PHP_'<? echo \'aa\'; $aaaa="a"; date("a"); ?>'_ Ma trafić do funkcji geshi, dokładniej geshi_($kod,$jezyk). Gdy do SQL zapiszę geshi_('<? ... ?>','PHP'), to funkcja się nie wykona, wiadomo z jakich powodów. Myślałem o tym, aby z _KOD_PHP_'<? ... ?>'_ wyciągać dane funkcją preg_match("/_KOD_(.*?)_'(.*?)'_/", $text, $sid);, ale to nie działa. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić? W ogóle to jest zrozumiałe o co mi chodzi? Pozdrawiam. Ten post edytował expert 13.05.2010, 21:04:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 15 Dołączył: 15.11.2007 Skąd: Nowogród Bobrz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może zamiast jakichś złożonych preg_match'y wystarczy tylko wyciąć '<?' i '?>'?
Albo zapisywać w bazie (bo tak zrozumiałem, że trzymasz) taki kod, który będzie poprawny dla funkcji geshi(). -------------------- Efemental.pl - nasz punkt słyszenia :: recenzje :: tylko metal!
Opensource'owy klon Cantra: http://github.com/magnax/Simtr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 4 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko, że ja chce, żeby GESHI mi go przerabiało przed pokazaniem na stronie, bo zawsze w bazie bym musiał zmieniać.
Wycięcie <? i ?> nic tu nie zmieni. EDIT: Poradziłem sobie tak:
Kod: Cytat Poniższy kod umożliwia pokazywanie stanu konta w mBanku._(KOD)_PHP_(KOD)_<? echo 'aa';
$aaaa="a"; date("a"); ?>_(KOD)_ Ten post edytował expert 14.05.2010, 15:10:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:06 |