![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mój kolejny problem nie jest może wielki, ale niestety nie wiem jak go rozwiązać. Otóż: na stronie www mam wyszukiwarkę do tabeli bazy mysql. Wynik wyszukania wyświetla się w postaci tabeli. Do tej tabeli dokładam jedna kolumnę, w której znajdują się checkboxy. Za pomocą tych checboxów będzie możliwość usuwania całych rekordów z bazy (tych zaznaczonych przez checboxy). Problem polega na tym, iż value tych checboxów nie chce przyjąć wartości klucza podstawowego z tej samej tabeli.
Oto część kodu odpowiedzialnego za wyszukiwanie rekordów z bazy:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jak ty sobie wyobrazasz ze jak to dziala to co tu napisales?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Yyyyy, jak ty sobie wyobrazasz ze jak to dziala to co tu napisales? Ja wiem gdzie lezy blad jednak nie rozumiem Twojej logiki i chętnie bym ją poznał ![]() Moja logika opiera sie na tym, że: value checboxa w danym wierszu tabeli bedzie równe kluczowi flota_vin dla danego samochodu. I na podstawie tego, iż będzie zaznaczony dany checkbox pobiorę jego value i usunę z bazy rekord, którego klucz będzie równy temu value. W skrócie: $wybierz="{$wiersz['flota_vin']}"; Nie wiem czy to zrozumiałe ![]() ![]() ![]() Ten post edytował agentmullder 13.05.2010, 13:09:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Dobra, nie wnikam
![]() nazwa tablicowa ma byc. inaczej bedziesz nadpisywal wszystko name="wybierz[]" A potem w php odbierasz to tak: $_POST['wybierz'] -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:16 |