![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
borykam się z problemem, mianowicie próbuję dobrać się do takiego pliku XML
Chcę poprostu zrobić tablicę asocjacyjną, zawierającą wszystkie wpisy (tabela[index][wartosc_atrybutu_name] = wartosc) i nie mogę sobie poradzić, o ile potrafię pobrać każdą wartość atrybutu NAME, to już nie potrafię całej wartości danego NODE-a pobrać (np "bolesławiecki"). siedzę od wczoraj, pomysłów mi brak, mogłby mi ktoś nasunąc jakieś pomysły na rozwiązanie? index.php
a efekt działań jest taki: w dalszym ciągu nie znalazłem rozwiązania, ktoś ma pomysły? :-/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Nie potrzebujesz w tym celu XMLReader. Wystarczy SimpleXML. Na szybkiego zrobiłem takie coś:
W miejscu $twoje_dane_z_pliku_xml wstawiasz zmienną, która zawiera string z kodem XML. Jeśli wczytujesz dane z pliku, wystarczy, że zmienisz funkcję wczytującą te dane. Znajdziesz w manualu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
batman, z tego co wyczytałem, przy plikach, których waga przekracza 50MB, SimpleXML może mieć problemy, czy to prawda?
tak czy inaczej - jutro spróbuję, dam znać jakie wyszły tego wyniki. z góry dzięki za pomoc! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Skoro mają to być duże pliki, to rzeczywiście XMLReader jest tutaj najlepszym wyborem. Spróbuj tego:
|
|
|
![]()
|
|
takie proste, a takie zarazem problemy stwarzało.
dokładnie o to chodziło! dzięki serdeczne! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:02 |