![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 4 Dołączył: 13.01.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
jak w temacie - potrzebuje pobrać i aktualizować 2 tabelki z zewnetrznego hosta do własnej bazy danych - jaka jest najlepsza metoda? bo narazie co wymysliłem to skrypt php - logowanie do bazy, pobranie danych, przerobienie ich i wrzucenie do swojej bazy, zakładając że struktura tabeli lokalna i ta na zewnetrznym serwerze jest taka sama - można zrobić to lepiej? pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
mysqldump/podobne narzędzia?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 4 Dołączył: 13.01.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko jest taki problem że potrzebuje pobrać za każdym razem może 1% tabeli - musi to być zrobione zapytaniem
takie cos by było idealne jakby tylko dało się to zrobić na dwóch różnych hostach naraz;/ Ten post edytował erix 13.05.2010, 10:38:30
Powód edycji: [erix]: done
|
|
|
![]()
|
|
jak w temacie
mam dostęp do zewnetrznego hosta z bazą danych gdzie dopisywane są rekordy nonstop - częściej niż co sekunde zakładając że mam minimalny dostęp - tylko odczytywanie danych - jaka by była najlepsza metoda synchronizacji tej bazy z moją lokalną jest to możliwe za pośrednictwem bazy danych? czy muszę zaprzęgać np crona albo skrypt który będzie robił selecta co sekunde i pobierał nowe rekordy i wrzucał do mnie? pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:30 |