![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z przypisaniem zmiennej z listy rozwijanej. Chodzi o to że w liscie rozwijanej mam wpisane wartości i chciałbym aby były one przypisane do zmiennej $tabela która była by w zapytaniu SELECT nazwą tabeli z której ma wybierać dane. Narazie mam coś takiego i nie chce mi to działać. Jestem początkującym w tym temacie i dopiero się ucze więc proszę o wyrozumiałość.
Poniżej zamieszczam kod. Kod <html>
<head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"> <title>Rozliczenie Rozmów Telefonicznych</title> </head> <body> <center><tr><b><font size="5">Rozliczenie Rozmów Telefonicznych </font></b></tr></center><br> <form method="POST" wybierz=""> <tr> <td> <Select type="text" name="tabela" value="$tabela"> <option>tabela</option> <option>Rachunki</option> <option>Aktywne</option> </select> </td> <td> <input type="submit" name="wybierz" value="wybierz"> </td> </tr> </form> <?php if (!$db_lnk = @mysql_connect("******", "****", "********")){ echo('Wystąpił błąd podczas próby połączenia z serwerem MySQL...<BR>'); exit; } if(!@mysql_select_db('Telefony')){ echo('Wystąpił błąd podczas wyboru bazy danych: Telefony<BR>'); @mysql_close(); exit; } $query = "SELECT * FROM '$tabela'"; $sum = "SELECT sum(impulsy) FROM '$tabela' AS Impulsik"; if(isSet($_POST['wybierz'])){ $tabela = $_POST['tabela']; if(!$result = mysql_query($query, $db_lnk)){ echo('Wystąpił błąd: nieprawidłowe zapytanie1...$tabela<BR>'); @mysql_close(); exit; } if(!$result2 = mysql_query($sum, $db_lnk)){ echo('Wystąpił błąd: nieprawidłowe zapytanie2...<BR>'); @mysql_close(); exit; } } ?> <center><tr><b><font size="5">Rozliczenie Rozmów Telefonicznych</font></b></tr></center><br> <table border="3" align="center"> <tr> <td><center>Id</center></td> <td><center>Telefon</center></td> <td><center>Abonament</center></td> <td><center>Połaczenia</center></td> <td><center>Inne</center></td> <td><center>Korekta</center></td> <td><center>Impulsy</center></td> <td><center>DSL</center></td> <td><center>Suma</center></td> </tr> <?php while($row2 = mysql_fetch_row($result2)){ /*echo("<tr>");*/ $wynik = 500 / $row2[0]; $wynik = sprintf("%01.2f", $wynik); /*echo("<td>$row2[0]</td>");*/ /*echo("<td>$wynik</td>");*/ /*echo("</tr>");*/ } while($row = mysql_fetch_row($result)){ echo("<tr>"); echo("<td><center>$row[0]</center></td>"); echo("<td><center>$row[1]</center></td>"); echo("<td><center>$row[2]</center></td>"); echo("<td><center>$row[3]</center></td>"); echo("<td><center>$row[4]</center></td>"); echo("<td><center>$row[5]</center></td>"); echo("<td><center>$row[6]</center></td>"); echo("<td><center>$row[7]</center></td>"); $suma = ($row[2] + $row[3] + $row[4] + $row[7]) * $wynik; echo("<td><center>$suma</center></td>"); echo("</tr>"); } ?> </table><?php if(!@mysql_close()){ echo('Wystąpił błąd podczas zamykania połączenia z serwerem MySQL...<BR>'); } ?> </body> </html> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:50 |