![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: z duszy :] Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
hej,
zastanawialem sie czy wsrod was tez sa tacy jak ja, ogarnieci mania ustawiania kolorkow we wszystkich aplikacjach ktore sa pod reka? :wink: czy np. w swoich edytorach uzywacie standardowych zestawow barw do kolorowania skladni? dlugo pracowalem na bialym tle z roznymi wariacjami kolorkow w editplusie a niedawno odkrylem ze ustawienia ktore wklejam ponizej sprawdzaja sie znacznie lepiej do kilkugodzinnego sleczenia w edytorku. napiszcie co o tym sadzicie i czy macie jakies ulubione *schematy* dziele sie sprawdzcie jak milusio http://bujana.com/epp |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze? Nic nie widze przy takim ustawieniu... strasznie daje po gałach, wole jednak standardowe.
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: z duszy :] Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
no szczerze szczerze
zastanawiam sie co ci daje po galach albo jakiego pliku jeszcze nie wystawilem zeby to wygladalo jak u mnie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To moze zrob screena jak to powinno wygladac... bo to co widzialem u siebie to nie nadaje sie do ogladania.
|
|
|
![]()
|
|
sie robi
http://www.bujana.com/epp/shots "dajacy po galach" zolty w screenie z html oznacza atrybuty tagow bez cudzyslowia :wink: |
|
|
![]()
|
|
Juz lepiej (o dziwo teraz wyglada to tak samo u mnie...), ale jakos jestem juz przyzwyczajony do jasnego tla z ciemnymi napisami a nie odwrotnie.
|
|
|
![]()
|
|
zamiast 100% bialego polecam Ci cos w okolicach #E9E9E9
![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie no.. oczywiscie.. 100% bialego nie mam, bo by mi chyba oczy wyparowaly
![]() -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podoba mi sie taka kolorystyka, cos w stylu VIM
![]() btW: tak czy inaczej, dobrze jest miec odpowiedni monitor. slyszalem ze LCD sa ok, bo oczy nie bola od pracy przy nim |
|
|
![]()
|
|
Cytat podoba mi sie taka kolorystyka, cos w stylu VIM
no no hakersko ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat podoba mi sie taka kolorystyka, cos w stylu VIM
![]() btW: tak czy inaczej, dobrze jest miec odpowiedni monitor. slyszalem ze LCD sa ok, bo oczy nie bola od pracy przy nim uno. Blendem jest czytanie jasnych liter z czarnym tle. Bardzo niewygodne i malo czytelne. Vim posiada palete blue ktora moim zdaniem jest najbardziej odpowiednia. Ale o gustach sie nie rozmawia, ja wyrazielm tylko swoje ![]() duo. Ekrany LCD sa dobre jesli pracujesz tylko i wylacznie a tekscie. przy jakich kolwiek animacjach przestaje byc juz taki ciekawy. Niestety reakcje LCD sa nadal zbyt wolne. A co do monitora, to nawet nie wiecie jaka to roznica przestawic monitor (po 5 latach pracy) z 60Hz (odswierzanie ekranu) na 75Hz. Oczy juz nie bola tak bardzo. Zreszta trza byc twardym a nie miekkim ![]() -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma to jak niebieski ekran mcedit'a
![]() -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Blendem jest czytanie jasnych liter z czarnym tle.
Bledem jest gdy kontrast jest za mocny - tyczy sie to skrajnej bieli i czerni w rownym stopniu, dlatego chwalmy odcienie ![]() Cytat (po 5 latach pracy) z 60Hz (odswierzanie ekranu) na 75Hz
ja od roku mam 85 Hz i wystarczy kapke mniej a dostaje swira od migoczacego ekranu i tez mialem dobre kilka lat na 65 Hz to smialem sie z kumpla jak mi opowiadal ze go oczy bola od mojego super tajwanskiego monitora :wink: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystając z wątku EditPlusowego... ma ktoś może kolorowanie składni Smarty do tegoż programu? Szukałem w sieci, ale ku mojemu zdziwieniu nie znalazłem :/ Sam więc powoli zaczynam to robić, ale jeśli ktoś ma już gotowy, to zaoszczędziłby mi pracy
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ekrany LCD sa dobre jesli pracujesz tylko i wylacznie a tekscie. przy jakich kolwiek animacjach przestaje byc juz taki ciekawy. Niestety reakcje LCD sa nadal zbyt wolne
To zalezy o jakim LCD mowisz... jesli mowisz o takim o czasie reakcji ponizej 15 ms to sie myslisz... a jesli to takim LCD z promocji to masz racje... tyle, zebys sie nie mylil musial bys zaplacil ladnych kilka tysiecy... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nowe LCD juz nie maja tej wady co wczesniejsze.
Sam mam LCD (Samsung SyncMaster 172s) i bez problemu wyswietla mi obraz z gry. Chociaz jest pewne "przebicie bialego" podczas ogladania dynamicznych scen przez Tuner TV - ale to chyba przez sam tuner :? Wracajac do EP.. nie uzywam go ale to co widze na screenach pdoba mi sie ![]() Bardzo mile dla oka i czytelne. Bede musial sobie podobnie ustawic bo teraz jade na bialym tle :/ |
|
|
![]()
|
|
ale dziwi mnie ze nikt nie zwrocil uwagi na font ktory imho jest o niebo lepszy niz te szeryfowe wynalazki
:arrow: google -> proggyclean font |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
jestem pod wrażeniem.
Z jednej strony zaskakujące, ale z drugiej.. robi wrażenie. Nagle sie okazało, ze mój biały edit+ strasznie razi... Tak samo jak wszystkiebiałe tła w przeglądarkach. No i mam zajęcie na wieczór ![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
hyhy moge wam wystawic ini do total commandera
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Korzystając z wątku EditPlusowego... ma ktoś może kolorowanie składni Smarty do tegoż programu? Szukałem w sieci, ale ku mojemu zdziwieniu nie znalazłem :/ Sam więc powoli zaczynam to robić, ale jeśli ktoś ma już gotowy, to zaoszczędziłby mi pracy
![]() ja znow bede sie chwalis ale gVim koloruje skladnie smarty ![]() -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 20:55 |