![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem nowy w temacie, wlasciwie to PHP zaczalem poznawac wczoraj. Liznalem troche html. Mam problem, chcialbym miec na stronie prognoze pogody oparta o API Google Weather. Znalazlem kod
Lecz gdy go odpalam to przegladarka wyswietla: Cytat Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: http://www.google.com/ig/api?weather=jedrzejow:1: parser error : Input is not proper UTF-8, indicate encoding ! Bytes: 0xF3 0x77 0x2C 0x20 in D:\wamp\www\pogoda.php on line 2 Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: d="1" row="0" section="0" ><forecast_information><city data="Gmina Jędrzej in D:\wamp\www\pogoda.php on line 2 Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: ^ in D:\wamp\www\pogoda.php on line 2 Fatal error: Call to a member function xpath() on a non-object in D:\wamp\www\pogoda.php on line 3 Dla takiej np. Dzakarty działa wiec problem lezy w kodowaniu :/ czy ktos mi moze wytlumaczyc badz nakierowac na wlasciwe rozwiazanie? Druga sprawa czy to jest legalne? Ps. chodzi mi tylko i wylacznie o pogode z googli, nie chce innej |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:39 |