![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 3 Dołączył: 7.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na stronce www.jjstorm.yoyo.pl w dziale aktualności mam kilka newsów, po których najechaniu wyświetla się po prawej obrazek (fadein z jquery).
Dodałem niedawno lightboxa, który wymagał ode mnie wrzucenia do heada: <script type="text/javascript" src="js/prototype.js"></script> <script type="text/javascript" src="js/scriptaculous.js?load=effects,builder"></script> <script type="text/javascript" src="js/lightbox.js"></script> I teraz tak... Jak deklaruję jquery pod tymi trzema z lightboxa, czyli wygląda to tak: <script type="text/javascript" src="js/prototype.js"></script> <script type="text/javascript" src="js/scriptaculous.js?load=effects,builder"></script> <script type="text/javascript" src="js/lightbox.js"></script> <script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script> to nie działa mi animacja fadein, a po najechaniu na newsa znika on. Kiedy mam jquery zadeklarowany na samej górze, to działa mi fadein, ale nie działa lightbox :/ Jest więc pewnie jakiś konflikt, ale nie wiem co mogę zrobić by działał mi jquery i lightbox. Może ktoś poradzić coś? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
też kiedyś miałem ten problem że jquery kłóciło się z prototype rozwiązałem to w ten sposób że po prostu użyłem lightboxa opartego na jquery
![]() -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Konflikt z innym frameworkiem.
Są dwa wyjścia: (najlepsze) poszukać, zgodnie z radą, innej biblioteki na jQ, drugie: metoda noConflict. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 3 Dołączył: 7.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki
![]() Ściągnąłem i zainstalowałem lightboxa pod jQuery. Na stronce używam najnowszego jQuery <script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script> Lightbox 0.5 używa wersji jQuery 1.2.3 z 2008 roku. Jeżeli zarzucam starego jQuery, to nie działa mi FadeIn. Jeżeli nowego, to nie działa lightbox. Znowu tama sama bajka ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja wykorzystuję jQ Lightbox v 0.5 oraz jQ v1.3.2 i współpracuje bez problemów.
-------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jquery v1.4.2 i piroBox v.1.2.1 też bez problemu pracują ze sobą
-------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
Ok, potwierdzam
![]() Wszystko działa poprawnie. Z tym zastrzeżeniem, że kolejność w deklaracji: <script src="js/jquery-1.4.2.js" type="text/javascript"></script> <script type="text/javascript" src="js/jquery.lightbox-0.5.js"></script> Ma znaczenie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:28 |