![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy da się jakoś zapisać zapytanie SQL? Przykładowo mam jakieś długie, złożone zapytanie i często go używam na jakiejś tabeli. Zamiast wpisywać za każdym razem od początku, chciałbym mieć je gdzieś pod ręką, tak żeby po wpisaniu jakiegoś skrótu uruchomić to zapytanie. Czy istnieje taka możliwość?
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po googluj zapisywanie wyników zapytanie bezpośrednio do pliku .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, tylko że chciałbym zapisać zapytanie, a nie wynik zapytania
![]() Wpisuje po raz pierwszy jakieś złożone zapytanie, przypisuje mu jakąś nazwę i później ilekroć zechcę będę mógł za pomocą tej nazwy łatwo się do tego zapytania odnieść, np. po wpisaniu nazwy
uruchomi się odpowiednie zapytanie w języku SQL. Czy jest coś takiego? EDIT: Poszukałem trochę i wydaje mi się, że to czego szukam nazywa się procedurami składowymi. Czy mam rację? Ten post edytował Demoneos 10.05.2010, 14:17:55 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:29 |