![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
W bazie mam dwie tabele o następującej strukturze: Kod uprawnienia_glowne [ u_id | nazwa | czas_pobytu ] Pierwsza kolumna to identyfikator czasowych uprawnień. czas_pobytu zapisuje w postaci sekund np. 86400 == 1 dzień, 518400 == 6 dni, itd. Każde uprawnienie może mieć inny czas (czas_pobytu) (tu jeden dzień, tu dwa) - czyli informacja dla mnie po jakim czasie ma usunąć użytkowników z tabeli uprwanień, należących do danej grupy uprwanień (u_id). Tabela łącząca uprwanienia i użytkowników prezentuje się następująco: Kod uprwanienia_uzytkownicy [ id | id_uprwanienia | id_uzytkownika | kiedy_dolaczyl ] Tłumaczyć nie muszę, kolumna kiedy_dolaczyl zapisuje czas w postaci: time() Więc Spróbowałem napisać zapytanie, usuwające użytkownika, który ma uprawnienia dłużej niż powinien mieć (czyli join dla kolumny czas_pobytu z kiedy_dolaczyl Tylko w jaki sposób ma wyglądać zapytanie z manuala, chodzi o przykład
Na chwile obecną mam:
I nie potrafię napisać całego mechanizmu usuwania, tzn. klazury WHERE. Dodać/odjąć czasy, większe równe od tego i tamtego - gubię się w tym; stąd moja prośba. PS. Jeżeli czas_pobytu == 0, to nie ma usuwać rekordu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:57 |