![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jak w temacie.
Mamy serwer lighthttpd na którym jest otwarty listing plików, jest spora struktura folderów w głąb, łącznie parę GB będzie.. I szukam programu który mi to z automatu będzie wchodził w głąb, tworzył foldery i umieszczał pliki, żeby to wszystko było idealnie takie samo jak widać na listingu.. Coś takiego jakbym miał skopiować sobie to po ftp, z tym że dostępu do ftp nie ma ![]() Programiki typu "ściąga całą stronę" raczej zawiodą, bo mi nie utworzą takiej struktury, tylko powpakowywują do własnych folderów.. Chyba, że ktoś jest pewien takiego. Dzięki z góry ![]() ps. najlepiej darmowe rozwiązanie, a jak płatne, to żebym nie musiał oddawać całego portfela z pieniędzmi żeby było mnie stać ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
wget?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szczegóły? czy muszę się przez "man" przebijać?
pomijam że linuksa nie mam (chyba ze na tej "win wersji" [gdzies tam bylo na necie] też da rady) będę do końca życia wdzięczny za pełną komendę która: zrobi to co wyżej, ale też -> w przypadku gdy plik istnieje, i jest kompletny, to nie zrobi nic, a gdy plik jest "urwany" to wznowi/ściągnie od zera |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
jest wget dla windows, sam z niego korzystałem
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
napisalem przecie w moim poście że wiem o nim .. nie wiem czy to po prostu "wierna kopia"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
O ile pamiętam sprawował się bardzo dobrze i używało się identycznie jak na unixie, więc raczej to "wierna" kopia.
Co do komendy niestety nie jestem w stanie pomóc. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok, dzięki, poczekam jeszcze na erixa, może coś napisze, a jak nie to wieczorkiem jak już będę miał trochę luzu to posiedzę nad tym.
jak mi się uda to się pochwalę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Windowsowy port wgeta jest faktycznie portem; swoją drogą dziwię się, dlaczego nie dołączają go standardowo do instalki Windows.
![]() A działać działa, praktycznie codziennie korzystam, więc tu nie ma nawet dyskusji. ![]() Wklep sobie w konsolce Kod wget --help i znajdziesz pewne interesujące parametry: Kod -x, --force-directories force creation of directories. -r, --recursive recursive web-suck -- use with care! podejrzewam, że więcej do szczęścia nie potrzebujesz. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
dziękować, sprawdzę wieczorkiem, teraz stronka z której chcę pobrać te dane przestała działać, hehe, mam nadzieję, że jeszcze mi się to przyda
edit: Kod wget -x -r -c -np http://serwer.pl/sciezka/folder/ dało radę ![]() dzięki! Ten post edytował varez 11.05.2010, 09:08:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 22:25 |