![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Załóżmy, że chcemy wyświetlać pod publikacjami listę powiązanych z nią publikacji. Chciałbym zrobić relację wiele do wielu obiektu publikacja z samym sobą i mój yml wyglądałby tak:
Kod publikacja_publikacja: publikacja_id: { type: integer, foreignTable: publikacja, foreignReference: id, required: true, primaryKey: true, onDelete: cascade } publikacja_id: { type: integer, foreignTable: publikacja, foreignReference: id, required: true, primaryKey: true, onDelete: cascade } Generuję ten relacyjny moduł w adminie i gdy dodaję widget publikacja_publikacja_list w pliku konfiguracyjnym modułu generator.yml, otrzymuję informację, że taki widget nie istnieje: "Widget "publikacja_publikacja_list" does not exist." Jeżeli tego się nie da zrobić to w jaki sposób wy rozwiązalibyście podpinanie obiektów pod ten sam typ obiektów tak, żeby można to było wygodnie zrobić w wygenerowanym panelu administracyjnym Symfony? Pozdrawiam EDIT: Teraz przyszło mi do głowy, że to głupie co chcę zrobić bo przecież 2 pola w tabeli mysql nie mogą się tak samo nazywać... Hm chyba więc wystarczy zmienić nazwę pola, nie wiem dlaczego o tym nie pomyślałem :/ EDIT: Ale i tak nie mogę sobie poradzić: Kod publikacja_publikacja: pierwsza: { type: integer, foreignTable: publikacja, foreignReference: id, required: true, primaryKey: true, onDelete: cascade } druga: { type: integer, foreignTable: publikacja, foreignReference: id, required: true, primaryKey: true, onDelete: cascade } I przy użyciu publikacja_publikacja_list dostaję ten sam komunikat o tym, że widget ten nie istnieje. Moduł w adminie generuje się prawidłowo... Czy ktoś ma pomysł gdzie leży mój błąd albo jakie rozwiązanie mogę zastosować żeby uzyskać opisany efekt? Ten post edytował Foxx 10.05.2010, 10:37:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:15 |