![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 1 Dołączył: 17.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie strasznie lamerskie pytanie.. Mam dwie tablice "kategorie" oraz "podkategorie" Jak mam wylistowac je w taki sposob zeby miec np: kategoria 1 pod kategoria 1 pod kategoria2 pod kategoria 3 kategoria 1 pod kategoria 1 pod kategoria2 pod kategoria 3 dodam, ze w kazdej podkategorii mam wpisaną nazwę kategorii glownej. Mogłby ktoś mnie naprowadzic? dzieki i pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 18.11.2009 Skąd: Cz-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ja być noob
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Pisałem o tym tutaj:
http://nospor.pl/grupowanie-wynikow-n35.html -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 1 Dołączył: 17.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie male pytanko co do tego powyzej.
Struktura moja wyglada tak, ze mam kategoria (category) podkategoria (product) cel (prod) (mniejsza o nazewnictwo) chcialbym aby wyswietlalo mi: * kategoria 1 o Podkategoria 1 (liczba celów: 2) o Podkategoria 2 (liczba celów: 5) * kategoria 2 o Podkategoria 1 (liczba celów: 0) * kategoria 3 o Podkategoria 1 (liczba celów: 2) o Podkategoria 2 (liczba celów: 5) o Podkategoria 3 (liczba celów: 0) o Podkategoria 4 (liczba celów: 1) wystrugany kod (zle bo nie dziala) :
co robie zle? ![]() ![]() Ten post edytował mtskilla 20.05.2010, 21:40:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zastosuj się proszę do podanych tu porad:
Temat: Jak poprawnie zada pytanie a zobaczysz być może parę dodatkowych błędów, które pomogę Tobie/nam w rozwiązaniu tego problemu. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz pozmieniać jedynie nazwy pól i tabel Ten post edytował Zrewolwerowany 21.05.2010, 12:06:47 |
|
|
![]()
|
|
@Zrewolwerowany Twoje rozwiązanie jest najgorszym z możliwych. Zapytania wykonywane w pętli to nie najlepszy pomysł.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
A dlaczego jest to zly pomysl? Czy to bardzo obciąża baze? a może spowalnia dzialanie strony? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:07 |