![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam mały problem. Wrzuciłem strone na serwer i wywala mi błąd: Fatal error: Cannot unset string offsets in (tutaj adres pliku) on line 18 Problem dotyczy tego fragmentu kodu:
linia 18 to ten drugi unset (trochę to dziwne bo do pierwszego się nie przywala). Co dziwne skrypt działa prawidłowo! Ma on za zadanie usuwać produkty z koszyka. Wygląda to tak: - wchodzę do koszyka - wybieram produkt do usunięcia - wywala błąd - cofam się do poprzedniej strony - wchodzę jeszcze raz do koszyka i produktu nie ma (?!) Dodam tylko że na loclahoscie nie wywala błędu... Ten post edytował mop 9.05.2010, 08:22:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_SESSION['nr_t'] jest stringiem nie tablicą. dlatego robiąc
$_SESSION['nr_t'][$minus] wywala Ci błąd. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ok, ale nie rozumiem jak to jest że $_SESSION['koszyk'] traktuje jak tablice a $_SESSION['nr_t'] jak string...
Jest jakieś rozwiązanie tego problemu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat No ok, ale nie rozumiem jak to jest że $_SESSION['koszyk'] traktuje jak tablice a $_SESSION['nr_t'] jak string... Bo pod indexem nr_t wkladasz string ?var_dump($_SESSION['nr_t']); co ci pokazuje? Zanim zadasz kolejne pytanie zapoznaj się z: Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
W $_SESSION['nr_t'] przechowywane są liczby od 1 do 15, natomiast w $_SESSION['koszyk'] są nazwy tak więc wydaje mi się, że jeśli już coś to $_SESSION['koszyk'] powinien być potraktowany jako string...
No nic, mam pewnien pomysł... może się uda |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_SESSION['koszyk']
jako string? to co, po przecinku zawartość koszyka masz w zmiennej? |
|
|
![]()
|
|
Cytat to co, po przecinku zawartość koszyka masz w zmiennej? Nie. Bo kod nie wygląda tak:
tylko tak:
koszyk - #_SESSION[nazwa produktu][numer id] nr_t - $_SESSION[numer produktu][numer id] Cytat Bo pod indexem nr_t wkladasz string ? Skoro pod nr_t znajduja się liczby, czyli int a nie string, to dlaczego wywala mi taki błąd? Podkreślam jeszcze raz, że kod działa i się wykonuje. Z koszyka jest usuwany wybrany produkt... tylko w trakcie wywalany jest ten błąd. |
|
|
![]()
|
|
to ukryj wyświetlanie błędów jak nie potrafisz ich naprawić :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpisz print_r($_SESSION['nr_t']) i napisz co ci wyrzuca.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
wyskakuje: Array ( )
Zastanawiam się czy to może być wina tylko tego serwera na który wrzuciłem pliki? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 11:17 |