![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jak pewnie większość z Was wie, możemy sobie na stornie zrobić coś takiego: <a href="gg:1234512345">Wyślij wiadomość na nr gg: 1234512345.</a> I po kliknięciu na ten link, otworzy nam się poprzez gadu-gadu, nowa rozmowa z numerem z linku. W związku z czym moje pytanie. W jaki sposób zrobić coś podobnego, ale dla tlen'a, aqq, mirandy itp ... czyli w przypadku jak ktoś chciał by napisać do kogoś na nr. gg, ale sam nie posiada komunikatora gg, tylko innego klienta który tą sieć także obsługuje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jemu chodziło tylko o linki..
qqwwq: Wiekszośc alternatywnych komunikatorów "przejmuje" także adresy typu: "gg", jeżeli ktoś tam sobie używa ich do obsługi gg. Wiekszosc komunikatorów ma też własne przedrostki które musisz dopisac, musisz juz szukac po pomocy kazdego z nich. aqq ma bodajze wlasnie "aqq" ale skype ma juz "callto", wiec .. moze ktos zna liste wszystkiego co potrzebujesz, ale ja bym radzil szukac u źródła ![]() edit: zawsze mozesz znaleźć jakąś stronkę na ktorej takie cos jest i zobaczyc jak to jest zrobione polecam aukcje allegro - tam czesto tego uzywaja Ten post edytował varez 9.05.2010, 08:40:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, wiem że są jakieś inne przedrostki, tlen ma np tlen: ... tylko chodzi mi o konkretny przykład otwierania okna do sieci gg w innych komunikatorach, jak to wtedy wygląda tlen:gg:12345 - numer? Wiem że to 'przejmowanie' protokołu gg nie działa np. w mirandzie. Gdzie mogę szukać opisów tego, albo pod jaką frazą? Bo przyznam szczerze że sporo czasu na to natraciłem, i co najwyżej kilka podobnych rzeczy jak link wyżej znalazłem, a nie o to mi chodzi
![]() Interesowały by mnie komunikatory, tlen, aqq, miranda, jabber ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pisz
gg:123456 jak komunikator nie obsługuje to nie obsługuje.. przecież nie zrobisz <a> z kilkoma href, jeden dla mirandy, drugi dla gg, trzeci dla ..... |
|
|
![]()
|
|
Nie, ale mogę zrobić kilka osobnych linki, które będą dla różnych komunikatorów, albo nawet do profilu dodać jakieś pole z używanym komunikatorem, w zależności od czego, będzie się pokazywał tylko odpowiedni link
![]() |
|
|
![]()
|
|
dziwne.. no ale nie ma takich cudów typu
tlen:gg:12345 po prostu gg:33224 czy tam aqq:343242 jak nie działa pod jakims komunikatorem to nic nie zrobisz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 06:24 |