![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam dwa problemy. Stworzyłem stronę teraz chciałbym aby wysyłała ona powiadomienia w określonym przypadku. Mam w bazie danych zapisane Numery i dane z FV i datę wymagalności Chciałbym aby skrypt wykonywał się codziennie o określonej porze na serwerze i wykonywał określoną operację (chodzi mi o skrypt który wykonywał będzie się automatycznie o określonej porze) Zna ktoś na to pomysł ? 2 problem. Mam aktywne aukcje i załóżmy że jedna kończy się o godz: 15:04:50 i chciałbym aby skrypt wysłał wiadomość na 2 i 1h przed zakończeniem i teraz chciałbym aby ten skrypt sprawdzał te godziny w bazie danych ale wywołanie skryptu co 1s chyba jest przesadą, prawda? Może trochę to skomplikowane ale może ktoś zrozumie W oczekiwaniu na odpowiedź |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. googluj za cron
2. co 15 minut bedzie ok ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Wybierasz zapytaniem aukcje, których czas zakończenia to NOW() + INTERVAL 10 MINUTE.
Polecam lekturę: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/dat...-functions.html -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to ustaw w cronie wykonanie skryptu co minutę...
-------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 16:06 |