![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dopiero zaczynam zabawę z VPS i po skonfigurowaniu (chyba wszystkiego) nie mogę otworzyć pliku php który odnosi się do sqlite. w logach wywala błąd: PHP Fatal error: Call to undefined function sqlite_open() PDO_sqlite mam chyba zainstalowane: Kod pdo_sqlite PDO Driver for SQLite 3.x enabled PECL Module version 1.0.1 $Id: pdo_sqlite.c 272374 2008-12-31 11:17:49Z sebastian $ SQLite Library 3.3.6 Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam Zainstalowane mam Centos5 32bit |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bezpośrednie funkcje sqlite a pdo to deczko inna bajka... poza tym co do bezpośrednich funkcji to lepiej stosuj ten zestaw:
SQLite3 aczkolwiek radziłbym stosować dostęp przez PDO - niżej masz opisane jak ze sqlite się połączyć... -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, lecz ja już z 10 razu instalowałem sqlite3 i ciągle to samo jest.
w phpinfo nie mam w ogóle czegoś takiego: Kod SQLite SQLite support enabled co znajduje się na innym hostingu zainstalowałem php 5.3 gdzie ma "wbudowane" sqlite i nadal te same błędy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:49 |